Διεθνή

ΟΗΕ: Το Αφγανιστάν διολισθαίνει στον αυταρχισμό

ΟΗΕ: Το Αφγανιστάν διολισθαίνει στον αυταρχισμό

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν κατηγόρησε τις αρχές των Ταλιμπάν ότι εκφοβίζουν και παρενοχλούν το γυναικείο προσωπικό τους που εργάζεται στη χώρα, ιδίως με την προσωρινή κράτηση τριών γυναικών

Προς σαφώς αυταρχικές ατραπούς διολισθαίνει το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν κατηγόρησε τις αρχές των Ταλιμπάν ότι εκφοβίζουν και παρενοχλούν το γυναικείο προσωπικό τους που εργάζεται στη χώρα, ιδίως με την προσωρινή κράτηση τριών γυναικών.

Τα Ηνωμένα Έθνη επιμένουν ότι οι αρχές παρέχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια όλου του προσωπικού τους στο Αφγανιστάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μπιλάλ Καρίμι αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται δεν είναι αληθινές (…) κανείς δεν έχει συλληφθεί», είπε ο Μπιλάλ Καρίμι στους δημοσιογράφους. «Υπήρχε μια συγκέντρωση γυναικών στα νότια της χώρας και όταν ζητήσαμε από τις γυναίκες να εξηγήσουν τους λόγους της συγκεντρώσεως, ανακαλύψαμε ότι ήταν υπάλληλοι του ΟΗΕ και μετά αφέθηκαν ελεύθερες».

Από την επάνοδό τους στην εξουσία, οι Ταλιμπάν έχουν επιβάλει πολύ αυστηρούς κανόνες στη συμπεριφορά των γυναικών, ειδικά στη δημόσια ζωή.

Ισλαμιστές φονταμενταλιστές έκλεισαν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για κορίτσια στις περισσότερες επαρχίες και απαγόρευσαν στις γυναίκες την πρόσβαση σε πολλές κυβερνητικές θέσεις. Διέταξαν επίσης τις γυναίκες να καλυφθούν πλήρως δημόσια, ιδανικά με μπούρκα. Οι αυστηροί περιορισμοί των Ταλιμπάν στα δικαιώματα των γυναικών έχουν γίνει σημαντικό εμπόδιο για την επίσημη αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα της ισλαμιστικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments