Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τα πρώτα F – 16 στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ παρέδωσαν τα πρώτα F – 16 στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/timesofisrael

Η Τουρκία εμφανίζεται έντονα θορυβημένη από τη συνάντηση και τη συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, στα Ηλύσια Πεδία

Την έντονη ενόχλησή της από τις πρόσφατες κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας εκφράζει η τουρκική πλευρά διά των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η Τουρκία εμφανίζεται έντονα θορυβημένη από τη συνάντηση και τη συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, στα Ηλύσια Πεδία, όπου οι δύο ηγέτες διαπίστωσαν σύμπνοια απόψεων σε μια σειρά κεντρικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τουρκικής επεκτατικότητας, ιδίως στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.

Κορυφαίες εφημερίδες (Μιλλιέτ) και ειδησεογραφικά portal (Sondakika) αναφέρονται στην απόκτηση των πρώτων αεροσκαφών F – 16 από την Ελλάδα, χάρη στην ευνοϊκή – όπως υποστηρίζεται – μεταχείριση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «τα δύο πρώτα από τα πολεμικά αεροσκάφη F – 16 Block 52, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν στις ΗΠΑ, παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές».

Ακόμη, αναφέρεται ότι «ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, τη στιγμή κατά την οποία είναι δρομολογημένη η παράδοση και άλλων 81»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments