People

Το μυστικό της Βασίλισσας θα μαθευτεί σε μόλις 63 χρόνια

Το μυστικό της Βασίλισσας θα μαθευτεί σε μόλις 63 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: MARCA

Οι οδηγίες είναι σύντομες αλλά πολύ σαφείς: «Η χρονιά που θα ανοίξει ο φάκελος με την ιδιόχειρη επιστολή είναι το 2085».

Πρόκειται για μια μυστηριώδη επιστολή που έγραψε η βασίλισσα Ελισάβετ Β, αλλά που δεν μπορεί να ανοίξει… μέχρι το 2085. Πριν από ελάχιστες ημέρες, η Ελισάβετ Β «έφυγε», παίρνοντας, όμως, μαζί της το μυστικό της: ένα ιδιόχειρο γράμμα του 1986, με μυστηριώδες περιεχόμενο, που είναι αγαπημένο θέμα για τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου εδώ και λίγες μέρες. Ο λόγος; Αυτή η επιστολή, άγνωστη στο ευρύ κοινό, δεν μπορεί να ανοίξει μέχρι το 2085, δηλαδή σε μόλις 63 χρόνια.

Άγνωστες και ασυνήθιστες λεπτομέρειες για την αείμνηστη Βρετανίδα μονάρχη έχουν έλθει ή επανέλθει στην επιφάνεια, τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ αυτών, είναι και η ιστορία ενός μυστηριώδους γράμματος που έγραψε η ίδια η βασίλισσα. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν την ύπαρξη αυτής της αποστολής, η οποία, φευ, δεν μπορεί να ανοίξει «μέχρι το 2085», σύμφωνα με τις οδηγίες της ίδιας της αείμνηστης Ελισάβετ.

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτήν την μυστηριώδη ιστορία, πρέπει να επιστρέψουμε στον μακρινό Νοέμβριο του 1986

Η Ελισάβετ ήταν, τότε, σε επίσημο ταξίδι στην Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, έκανε μια στάση στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Κατά την επίσκεψή της στην πόλη, η βασίλισσα πηγαίνει στο κτίριο της Βασίλισσας Βικτώριας, ένα κτίριο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα, επί βασιλείας της προγόνου της Βασίλισσας Βικτώριας. Το κτίριο μόλις είχε τύχει θεαματικών ανακαινίσεων και άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο κοινό, μετά από πυρετώδεις προετοιμασίες.

Με την ευκαιρία αυτή, η Βασίλισσα γράφει μια μυστική επιστολή, με «την αυστηρή οδηγία να μην το ανοίξει πριν από το 2085». Μια πολύ μυστηριώδης επιστολή, γιατί ακόμη και το προσωπικό της, ακόμη και οι πιο πιστοί σύμβουλοί της δεν γνωρίζουν τι έγραψε. Αυτή η ιστορική επιστολή διατηρείται ακόμα το 2022 στο Queen Victoria Building στο Σίδνεϊ, φυλάσσεται σε μια γυάλινη θήκη που βρίσκεται σε ορισμένο μέρος του κτιρίου και ευανάγνωστες δεν είναι παρά μόνο οι οδηγίες της μητέρας του Καρόλου.

Οι οδηγίες είναι σύντομες αλλά πολύ σαφείς: «Η χρονιά που θα ανοίξει ο φάκελος με την ιδιόχειρη επιστολή είναι το 2085».

Αυτή η μυστηριώδης επιστολή είναι αυθεντική. Οι οδηγίες που υπογράφονται με το χέρι, με το μικρό όνομα της βασίλισσας, αυτό μαρτυρούν. Μια υπογραφή που χρησιμοποιούσε πάντα όταν έπαιρνε η ίδια το στυλό, είτεγια να υπογράψει διεθνείς συνθήκες είτε, όπως εδώ, για άλλα κείμενα μικρότερης ή – γιατί όχι; – μεγαλύτερης σημασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments