Πολιτική

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα

Εξεταστική για παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα
Περισσότερο από πέντε ώρες, διήρκησε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή

Περισσότερο από πέντε ώρες, διήρκησε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά “την υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η Επιτροπή, μετά την κατάθεση του κ. . Θεόδωρου Δραβίλλα, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2012- 2015, διέκοψε για σήμερα τις εργασίες της και μετέθεσε για αύριο την κατάθεση του κ. Γιάννη Ρουμπάτη, που διετέλεσε διοικητής της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019.

Νίκος Καραθανασόπουλος: Αντιταχθήκαμε και θα αντιταχθούμε σε όποια προσπάθεια συγκάλυψης

Ο κ. Καραθανασόπουλος δήλωσε πως σήμερα στην Επιτροπή «επαναφέραμε το ζήτημα εμπλουτισμού του καταλόγου των μαρτύρων. Επιμείναμε στην αντίληψη ότι το απόρρητο (σ.σ. ως κώλυμα στην κατάθεση μαρτύρων ενώπιον της επιτροπής) φαλκιδεύει τον έλεγχο της υπόθεσης. Αντιταχθήκαμε και θα αντιταχθούμε σε όποια προσπάθεια συγκάλυψης, γιατί θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς αφορά δεκάδες χιλιάδες παρακολουθήσεις.

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Στις δημοκρατίες καμία κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργεί σε απόλυτο σκοτάδι

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας 12/09 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα θωρακίζει τους Ευρωπαίους πολίτες τόσο από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων όσο και από ολιγάρχες που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα κακόβουλα λογισμικά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενισχύοντας περεταίρω τη δύναμή τους. Καλώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλους τους συναδέλφους να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό τον νέο αγώνα για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια κάθε Ευρωπαίου πολίτη», τόνισε- μεταξύ άλλων- ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments