Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Τι είπε ο Ρουμπάτης στην εξεταστική

Παρακολουθήσεις: Τι είπε ο Ρουμπάτης στην εξεταστική

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών καταθέτει σήμερα ο Γιάννης Ρουμπάτης

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των υποκλοπών καταθέτει σήμερα ο Γιάννης Ρουμπάτης, διοικητής της ΕΥΠ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019. Στον σημερινό κατάλογο των μαρτύρων βρίσκεται και ο Παναγιώτης Κοντολέων, ο προσφάτως παραιτηθείς διοικητής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Ρουμπάτης, μέχρι στιγμής φέρεται να υποστήριξε ότι η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε επίσης, ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε, αλλά οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν και ότι κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης ρωτήθηκε για το εάν και πότε ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, λέγοντας ότι «πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments