Διεθνή

Γαλλία: Η Κυβέρνηση επεκτείνει την ενεργειακή βοήθεια ενόψει χειμώνα

Γαλλία: Η Κυβέρνηση επεκτείνει την ενεργειακή βοήθεια ενόψει χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: theweek/(AP)

Τα 12 εκατομμύρια φτωχότερα νοικοκυριά, ή τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά θα λάβουν «κουπόνια ενέργειας» ύψους 100 ή 200 ευρώ, υπολογιζόμενα με βάση το εισόδημα του 2022

Η Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, ανακοίνωσε την επέκταση της «ασπίδας των δασμών», με σκοπό να βοηθήσει τους Γάλλους να αντιμετωπίσουν τους ενεργειακούς λογαριασμούς τους.

Συνεπώς, το σύστημα που ισχύει από το φθινόπωρο του 2021 συνεχίζεται, αλλά είναι πιο «χαλαρό» σε σχέση με τη διατήρηση των δημοσίων οικονομικών, με ανώτατο όριο αύξησης της τιμής στο 15% για το φυσικό αέριο τον Ιανουάριο του 2023 και στο 15% για την ηλεκτρική ενέργεια τον Φεβρουάριο.

Για να αποφύγουμε αυξήσεις «που δεν θα ήταν βιώσιμες, πρόκειται να επεκτείνουμε το 2023 τον μηχανισμό τιμολογιακής ασπίδας για όλα τα νοικοκυριά, τις κοινωνικές κατοικίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρότερους δήμους», τόνισε η Πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Τα 12 εκατομμύρια φτωχότερα νοικοκυριά, ή τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά θα λάβουν «κουπόνια ενέργειας» ύψους 100 ή 200 ευρώ, υπολογιζόμενα με βάση το εισόδημα του 2022.

Στο πλευρό της Ελίζαμπεθ Μπορν, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ εκτίμησε το καθαρό κόστος της επέκτασης της «ασπίδας των δασμών» στα 16 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε ότι τα «κουπόνια ενέργειας» θα κοστίσουν στο κράτος 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments