Ελλάδα

Τουρκία: «Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Αλεξανδρούπολη σε νέα Σούδα»

Τουρκία: «Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Αλεξανδρούπολη σε νέα Σούδα»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Το πρωτοσέλιδο της «Χουρριέτ» και κεντρικά δελτία τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών μιλούν για μια νέα ναυτική αμερικανική βάση και για μια νέα Σούδα στην Αλεξανδρούπολη, στον νομό Έβρου

Την πεποίθησή τους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να μετατρέψουν την Αλεξανδρούπολη σε «νέα Σούδα» εκφράζουν οι γείτονες μέσα από πρωτοσέλιδα άρθρα τους, στα οποία δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την ευνοϊκή μεταχείριση της Ελλάδας από την Αμερική.

Χαρακτηριστικά, το πρωτοσέλιδο της «Χουρριέτ» και κεντρικά δελτία τουρκικών τηλεοπτικών σταθμών μιλούν για μια νέα ναυτική αμερικανική βάση και για μια νέα Σούδα στην Αλεξανδρούπολη, στον νομό Έβρου.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «οι ΗΠΑ στοχεύουν να μετατρέψουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο χρησιμοποιείται για σκοπούς επιμελητείας, σε νέα ναυτική βάση. Έτσι, αμερικανικά αντιτορπιλικά θα μπορούν να ελλιμενιστούν στο λιμάνι».

Το λιμάνι της ακριτικής πόλης της πατρίδας μας αναβαθμίζεται σε μία νέα, στρατιωτική, ναυτική βάση, εξέλιξη που πρόκειται να προάγει γεωπολιτικά και διεθνοπολιτικά τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Βαλκανικής.

Σε δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι ΗΠΑ μετέφεραν τα σχέδιά τους να επεκτείνουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να φιλοξενήσουν μεγάλα πολεμικά πλοία σε διάφορες περιπτώσεις, κυρίως υψηλόβαθμους στρατιώτες, στις ελληνικές αρχές» και ότι, κυρίως, «εάν επαληθευθεί αυτό το σχέδιο (σ.σ.: για μετατροπή του λιμανιού σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ), διάφορα είδη πολεμικών πλοίων θα μπορούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments