Διεθνή

Euractiv: Ο Όρμπαν «μολύνει» την ιταλική πολιτική σκηνή ενόψει εκλογών

Euractiv: Ο Όρμπαν «μολύνει» την ιταλική πολιτική σκηνή ενόψει εκλογών

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg/eurointegration

Σε συνέντευξή του στο ΜΜΕ «CBS», ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ότι σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, οι Αμερικανοί θα υπερασπιστούν την Ταιβάν

Την προσεχή Κυριακή, διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στην γειτονική μας Ιταλία, την τρίτη σε οικονομική δύναμη χώρα της Ευρώπης. Ο δεξιός συνασπισμός των τριών κομμάτων της Μελόνι, του Μπερλουσκόνι και του Σαλβίνι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται μια πιθανή στροφή της χώρας προς υπερσυντηρητικές και εθνικιστικές θέσεις, όπως αυτές που προωθεί ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Σε συνέντευξή του στο ΜΜΕ «CBS», ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ότι σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, οι Αμερικανοί θα υπερασπιστούν την Ταιβάν. Σχόλια που κατήγγειλε η Κίνα, η οποία καταγγέλλει μια «σοβαρή παραβίαση» των διπλωματικών υποσχέσεων της Ουάσιγκτον.

Η Κίνα τη Δευτέρα (19 Σεπτεμβρίου) κατήγγειλε μια “σοβαρή παραβίαση” των διπλωματικών υποσχέσεων της Ουάσιγκτον μετά από σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπίσουν την Ταιβάν σε περίπτωση κινεζικής επέμβασης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που μεταδόθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, το αμερικανικό κανάλι CBS ρώτησε τον Τζο Μπάιντεν εάν «οι Αμερικανοί θα υπερασπίζονταν την Ταιβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής». Απάντησε: «Ναι, αν συνέβαινε μια άνευ προηγουμένου επίθεση».

Η Κίνα θεωρεί ότι η Ταιβάν, με πληθυσμό 23 εκατομμυρίων, είναι μια από τις επαρχίες της που δεν έχει καταφέρει ακόμη να επανενώσει με την υπόλοιπη επικράτειά της από το τέλος του κινεζικού εμφυλίου πολέμου (1949).

Σε επτά δεκαετίες, ο κομμουνιστικός στρατός δεν μπόρεσε ποτέ να κατακτήσει το νησί, το οποίο παρέμεινε υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας της Κίνας – του καθεστώτος που κάποτε κυβερνούσε την ηπειρωτική Κίνα και τώρα κυβερνά μόνο την Ταιβάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments