Διεθνή

Ρωσία: One way και sold out οι πτήσεις από τη χώρα μετά την επιστράτευση

Ρωσία: One way και sold out οι πτήσεις από τη χώρα μετά την επιστράτευση

Πηγή Φωτογραφίας: tass

Σταματούν στα ρωσικά αεροδρόμια όλους τους άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία

Ένα κύμα φυγής από τη Ρωσία έχει σηκωθεί κι όπως όλα δείχνουν τείνει να λάβει διαστάσεις τσουνάμι, καθώς οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα άρον άρον, μετά την ανακοίνωση άμεσης επιστράτευσης – την πρώτη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ανακοίνωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία είναι ήδη sold out. Η ανακοίνωση της άμεσης επιστράτευσης 300.000 εφέδρων από τον Πούτιν προκάλεσε φόβους ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες. Ωστόσο, στα ρωσικά αεροδρόμια όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 18 ετών που προσπαθούν να πετάξουν έξω από τη χώρα απομακρύνονται ήδη από τις πτήσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρουν χρήστες του διαδικτύου.

Την ίδια ώρα, τα δεδομένα του Google Trends έδειξαν μια άνοδο στις αναζητήσεις για το Aviasales, που είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στη Ρωσία για αγορές πτήσεων. Παράλληλα, οι Ρώσοι έψαχναν στο διαδίκτυο πληροφορίες για το πώς μπορούν να φύγουν από τη χώρα ή έστω πώς μπορούν να πάρουν αναβολή από τον στρατό, κάτι που το επιβεβαιώνουν τα στατιστικά στοιχεία των ερωτημάτων στο Google.

Στις απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Τουρκία και την Αρμενία, που δεν απαιτείται βίζα, οι θέσεις έχουν εξαντληθεί, ενώ οι πιο φθηνές πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κοστίζουν πλέον 5.000 δολάρια. Τα εισιτήρια για απευθείας πτήσεις προς τους πιο κοντινούς προορισμούς στη Ρωσία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν, εξαντλήθηκαν επίσης.

Η Λετονία, χώρα μέλος της ΕΕ που συνορεύει με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

«Μέχρι πρόσφατα το κύριο πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες ήταν ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν συνάλλαγμα, είτε το ότι έφυγαν από την Ρωσία οι δυτικές μάρκες (προϊόντων), ενώ τώρα το εθνικό σπορ των ανδρών θα είναι το πώς θα γλυτώσουν απ’ το μέτωπο, πώς θα μείνουν ζωντανοί και υγιείς και κατά το δυνατόν ελεύθεροι. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει πολύ να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ιστορία και να συμπαρασύρει μαζί του τον λαό που ακόμη ήλπιζε ότι θα επιβιώσει» γράφει η ρωσική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments