Πολιτική

Αρχή προστασίας δεδομένων: Διατάχθηκε η μη διαγραφή στοιχείων του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη

Αρχή προστασίας δεδομένων: Διατάχθηκε η μη διαγραφή στοιχείων του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη
Διαταγή στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναστείλουν την επεξεργασία καταστροφής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Διαταγή στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναστείλουν την επεξεργασία καταστροφής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνδέονται με το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έδωσε με απόφαση του ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος.

Όπως σημειώνει στην απόφαση «τα τηρούμενα για τους σκοπούς του νόμου δεδομένα διατηρούνται για χρονικό διάστημα 12 μηνών από την ημερομηνία επικοινωνίας και μετά καταστρέφονται» αλλά προκειμένου η Αρχή να μπορέσει να ασκήσει τις ελεγκτικές τις αρμοδιότητες διατάσσει τη διατήρηση και μη διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Τι συζήτησαν Νίκος Ανδρουλάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα των παρακολουθήσεων για το οποίο η ΠτΔ δήλωσε: «Μόλις ανέκυψε το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφώνου σας επεσήμανα την ανάγκη άμεσης και πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης. Με δεδομένο ότι η υπόθεση αυτή άπτεται της λειτουργίας του πολιτεύματος και του κύρους των δημοκρατικών θεσμών τοποθετήθηκα εξαρχής με σαφήνεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου. Κύριε πρόεδρε έχω πλήρη γνώση και συνείδηση των ορίων του αξιωμάτός μου σύμφωνα και με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Για το θέμα αρμόδια εν προκειμένω είναι η Βουλή και η Εξεταστική Επιτροπή και η δικαιοσύνη στην οποία έχετε προσφύγει. Ήδη η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της ενώπιον των αρχών και η επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρωθεί και να αποφέρει καρπούς το συντομότερο. Οποιαδήποτε παράταση αυτής της εκκρεμότητας είναι επιζήμια για τη δημοκρατία μας.
Η υπόθεσή σας ανέδειξε με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ανάγκη βελτίωσης σε επίπεδο νομοθεσίας και καλών πρακτικών του ισχύοντος νομικού  πλαισιου και θωράκισης της ΕΥΠ. Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου κάθε εξαίρεση  από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών πρέπει να ερμηνεύεται στενά. Και να υπόκειται σε έλεγχο και λογοδοσία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια είπε: «Το  ζήτημα των υποκλοπών δεν είναι προσωπικό ζήτημα, είναι ζήτημα δημοκρατίας και πρέπει να κλείσει χωρίς να μείνει καμία σκιά στο πολιτικό σύστημα και αυτό πρωτίστως είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν Νησίδες λειτουργίας τους κράτους που κάποιοι θεωρούν πως είναι υπεράνω της δικαιοσύνης και υπεράνω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ευκαιρία να ενισχυθούν περαιτέρω οι ανεξάρτητες αρχές στη χωρά μας. Ο ρόλος τους πολύ κρίσιμος ώστε να υπάρχει διασφάλιση του κράτους δικαίου…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments