Πολιτική

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η επαναληπτική κλήρωση για 5 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η επαναληπτική κλήρωση για 5 μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Παππά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ολοκληρώθηκε, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, η επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη τριών τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, η επαναληπτική κλήρωση για την ανάδειξη τριών τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, στο οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς.

Εκ του καταλόγου του Αρείου Πάγου, ως τακτικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου αναδείχθηκαν οι δικαστές Δημητρία Στρούζα-Ξένου και Μαρία Βάρκα και ως αναπληρωματικό μέλος η δικαστής Μαρία Κουφούδη.

Εκ του καταλόγου του ΣτΕ, ως τακτικό μέλος του ειδικού δικαστηρίου αναδείχθηκε ο σύμβουλος του ΣτΕ Ηλίας Μάζος, και ως αναπληρωματικός ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γεώργιος Τσιμέκας, αντιπρόεδρος ΣτΕ.

Εξεταστική: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου

Με την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments