Πολιτική

ΟΗΕ: Αυτή θα είναι η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

ΟΗΕ: Αυτή θα είναι η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη την Παρασκευή

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΤΠ

Απαντήσεις σε όλα αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στον ΟΗΕ

Απαντήσεις σε όλα αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στον ΟΗΕ απαντώντας στις ρητορικές προκλήσεις της Τουρκίας. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Τρίτης το κρεσέντο παραληρηματικών δηλώσεων στον ΟΗΕ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τις πράξεις της βοηθά να πνιγούν βρέφοι μεταναστών. Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της χώρα μας την κατηγορεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Μάλιστα έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό. Οι απαντήσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να δοθούν και με αριθμούς και στοιχεία. Η Αθήνα δεν θα απορρίψει απλά τις δηλώσεις Ερντογάν ως fake news, αλλά σύμφωνα με το πιθανότερο σενάριο θα επιχειρήσει να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενα της με αριθμούς.

Κανένας δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα

Σε γεύμα, το οποίο είχαν διοργανώσει οργανώσεις και σωματεία Ελλήνων ομογενών της Αμερικής μίλησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  Στην ομιλία του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να υποστήριξε ότι «κανένας δεν πρόκειται να κάνει μπούλινγκ στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ». Επίσης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός φέρεται να τόνισε ότι οι «Έλληνες κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», ενώ ενδιαφέρον επέδειξε και για τα οικονομικά ζητήματα, για τα οποία τόνισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Η προσπάθεια παγκόσμιας δυσφήμισης της Ελλάδας με φωτογραφίες νεκρών παιδιών που εξαπέλυσε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες πολύ πιο πάνω από αυτό που περίμενε η Αθήνα.

Δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα Μητσοτάκης – Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν στη Νέα Υόρκη

Ούτε βλέμμα δεν αντάλλαξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments