Διεθνή

Καναδάς: Διόρισε την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα του στην Κίνα

Καναδάς: Διόρισε την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα του στην Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείο(eastasiaforum)

Η Μέι είναι βετεράνος διπλωμάτης με 30ετή εμπειρία. Υπηρέτησε ως πρέσβειρα του Καναδά στη Βραζιλία και κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί στις καναδικές αποστολές στο Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ

Ο Καναδάς διόρισε την Παρασκευή την Τζένιφερ Μέι την πρώτη γυναίκα πρεσβευτή του στην Κίνα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που ήταν ανοιχτός από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών εντάσεων με την ασιατική οικονομική δύναμη.

Η Μέι είναι βετεράνος διπλωμάτης με 30ετή εμπειρία, ανέφερε ο Τριντό σε δήλωσή του. Πρόσφατα υπηρέτησε ως πρέσβειρα του Καναδά στη Βραζιλία και κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί στις καναδικές αποστολές στο Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ.

«Η κα Μέι θα ηγηθεί του σημαντικού έργου του Καναδά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου», είπε ο Τριντό. «Το έργο της θα είναι το κλειδί για την προώθηση των καναδικών προτεραιοτήτων στη σχέση Καναδά-Κίνας».

Το 2019, ο Καναδάς όρισε την  Κίρστεν Χίλμαν, μια άλλη διπλωμάτη καριέρας, ως την πρώτη γυναίκα πρεσβευτή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Πέμπτη, η υπουργός Εξωτερικών Μέλανι Τζόλι είπε σε διπλωμάτες που συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη ότι θα υποβάλει «σύντομα» μια νέα στρατηγική Ινδο-Ειρηνικού με στόχο τη συνεργασία με την Κίνα για το εμπόριο και την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα θα ανταγωνίζεται σε άλλους τομείς όπως τα κρίσιμα ορυκτά και την αντιμετώπισή της. σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πρόσφατα, ένα προγραμματισμένο ταξίδι Καναδών βουλευτών στην Ταϊβάν και το πέρασμα μιας καναδικής φρεγάτας μέσω του στενού της Ταϊβάν εξόργισε το Πεκίνο, αλλά οι εντάσεις μεταξύ Καναδά και Κίνας είναι υψηλές εδώ και χρόνια.

Τον Μάιο, η Οτάβα απαγόρευσε τη χρήση εξοπλισμού 5G από την κινεζική Huawei Technologies Co λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια. Ο Τριντό καθυστέρησε την απόφαση της Huawei το 2019 επειδή ήταν απρόθυμος να μετακινηθεί μέχρι να γίνει πιο ξεκάθαρη η μοίρα των Καναδών που κρατούνταν με κατηγορίες κατασκοπείας στην Κίνα. 

Ο Καναδάς έχει επίσης μια πολύ μεγάλη κοινότητα κινεζικών μεταναστών. Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια Καναδοί είναι κινεζικής καταγωγής και οι κινεζικές γλώσσες είναι οι πιο ομιλούμενες γλώσσες στον Καναδά μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments