Διεθνή

ΗΠΑ: Καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

ΗΠΑ: Καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία αν χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Πηγή Φωτογραφίας: NYT

Είχε προηγηθεί η επανάληψη της απειλής Πούτιν ότι αν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας, δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε σήμερα ότι εάν η Ρωσία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Μόσχα.

«Εάν η Ρωσία περάσει αυτή τη γραμμή, θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για την ίδια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν αποφασιστικά. Τώρα, μέσω ιδιωτικών καναλιών, έχουμε εξηγήσει λεπτομερέστερα τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις περαιτέρω οικονομικών μέτρων κατά της Ρωσίας εάν το Κρεμλίνο συνεχίσει με τα ψεύτικα δημοψηφίσματά της στα εδάφη της Ουκρανίας που κατέχονται από τις ρωσικές δυνάμεις», ανέφερε ο Σάλιβαν.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από ελάχιστα εικοσιτετράωρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε μια απειλή που είχε ήδη εκφράσει στα τέλη Φεβρουαρίου, στην αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, όταν είχε θέσει σε επιφυλακή τις μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων επιφορτισμένες με τον εξοπλισμό. πυρηνικά: αν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας, διαβεβαίωσε, δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι λεγόμενοι «σκεπτικιστές» έχουν δίκαιο όταν επισημαίνουν ότι ακόμη και η περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον Β. Πούτιν: θα στερούνταν αμέσως τους ήδη απρόθυμους υποστηρικτές του στην Κίνα και την Ινδία και θα εκτίθετο σε πολύ ευρεία εσωτερική κριτική, σε μια εποχή που η αντίθεση στον πόλεμο εκδηλώνεται στους δρόμους. Ενδεικτικά, περίπου 1.300 άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου.

Πάνω απ’ όλα, όμως, θα διακινδύνευε με άμεσα αντίποινα από τις πυρηνικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την Ουκρανία: τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments