Διεθνή

Μπλίνκεν: Παρωδία δημοψηφισμάτων για να συγκαλυφθεί η αρπαγή ουκρανικών εδαφών

Μπλίνκεν: Παρωδία δημοψηφισμάτων για να συγκαλυφθεί η αρπαγή ουκρανικών εδαφών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Για να είμαστε σαφείς: τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού» σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Ως προσπάθεια «αρπαγής εδαφών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν  τα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία .

«Αυτή η παρωδία των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσε το Κρεμλίνο είναι απλώς μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτό που ισοδυναμεί με ακόμη μια προσπάθεια αρπαγής εδαφών από την Ουκρανία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και συμπλήρωσε: «Για να είμαστε σαφείς: τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών – Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (ανατολικά), Χερσώνα και Ζαπορίζια (νότια) – την οποία έχει καταδικάσει το Κίεβο και η Δύση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» αυτές τις προσαρτήσεις εδαφών και ότι θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments