Πολιτική

Τσίπρας: Αν οι εκλογές γίνονταν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να βγει πρώτος

Τσίπρας: Αν οι εκλογές γίνονταν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να βγει πρώτος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για μια σειρά θεμάτων όπως οι παρακολουθήσεις, τα ενεργειακά και ή ακρίβεια αλλά και οι δημοσκοπήσεις μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με αναφορά στις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Όπως είπε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσες πολλές εταιρείες ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρώτα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν τις εμπιστεύεται, διαφορετικά δεν θα άφηνε να γίνουν παρακολουθήσεις».

«Οι δημοσκοπήσεις κάνουν τη δουλειά τους, κι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Η δική μας δουλειά είναι να βρούμε απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών», πρόσθεσε.

Για τη ΔΕΗ και τα ενεργειακά

«Για ό,τι έγινε το 2019 κριθήκαμε. Να δούμε τώρα τι κάνουμε. Η ΔΕΗ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αισχροκέρδεια. Ο κ. Μητσοτάκης αντί να διεκδικήσει το ιβηρικό μοντέλο, αποσυνδέοντας την τιμή του φυσικού αερίου από το ρεύμα, τι κάνει; Με το ένα χέρι παίρνει τα χρήματα από την αφαίμαξη, από τη λεηλασία της μεσαίας τάξης, κι από την άλλη αφού βγάλουν υπερκέρδη οι εταιρείες με αισχροκέρδεια, επιδοτεί την άλλη τσέπη των καταναλωτών. Μόνο τον Σεπτέμβριο είχαμε 500 εκατ. ευρώ υπερκέρδη στη λιανική τιμή για τις εταιρείες ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν κρίνομαι με τα κριτήρια και τους όρους του 2014. Έχουμε κυβερνήσει. Κι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πλεονάσματα, να μικρύνουμε το χρέος. Καταφέραμε να μας εμπιστευτούν οι αγορές. Αγορές που σήμερα δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση, το δεκαετές ομόλογο έχει πάει στο 5%. Εγώ δεν έψαξαν να βρω «λεφτόδεντρα» στη ΔΕΘ, αλλά είπα ότι θα ξεριζώσω τα «κλεφτόδεντρα»», τόνισε.

Για τις εκλογές και πιθανές συνεργασίες

«Αν οι εκλογές γίνονταν πριν το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυσκολευόταν να βγει πρώτος. Η ανάγκη, γιατί αναγκάστηκε, να πάει ο κ. Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας, αλλάζει τα δεδομένα. Στις εκλογές πας για να βγεις πρώτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έρθει για να μείνει στην πολιτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλεονέκτημα σε αυτές τις εκλογές. Δεν θα κερδίσουμε μόνο την ψήφο της συμπάθειας, αλλά και την ψήφο των ανθρώπων που θέλει να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης», σχολίασε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments