Κόσμος

Ερντογάν: Πρώτος και με διαφορά σε νέα δημοσκόπηση

Ερντογάν: Πρώτος και με διαφορά σε νέα δημοσκόπηση

Πηγή Φωτογραφίας: /japantimes

Ο αρθρογράφος της τουρκικής Σαμπάχ, Μαχμούντ Οβούρ σημειώνει ότι αυτά τα ποσοστά καταγράφηκαν μετά την κρίση που ξέσπασε στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης των 6 κομμάτων για τον καθορισμό κοινού υποψηφίου

Πρώτο με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, εμφανίζεται το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία, σε δημοσκόπηση της εταιρείας EDAR.

Ο αρθρογράφος της τουρκικής Σαμπάχ, Μαχμούντ Οβούρ σημειώνει ότι αυτά τα ποσοστά καταγράφηκαν μετά την κρίση που ξέσπασε στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης των 6 κομμάτων για τον καθορισμό κοινού υποψηφίου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο άρθρο της Σαμπάχ αναφέρεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά την περίοδο 13-19 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία με δείγμα 1,970 ατόμων.

Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν τα κόμματα μετά και την κατανομή του 17% των αναποφάσιστων είναι:

-Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP): 37.8%

-Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP): 22.4%

-Καλό Κόμμα (İyi Parti): 11.2%

– Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP): 10.6%

-Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (MHP): 7.2%

-Kόμμα της Νίκης (ZP): 3.6%

-Κόμμα της Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA): 2.7%

– Κόμμα της Αναγέννησης (Yeniden Refah Partisi): 1.6%

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι παράξενα.

Για παράδειγμα, αναφέρει, υποβλήθηκε ερώτηση στον κόσμο όσον αφορά τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, «ο οποίος, όπως είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας, έκανε ενέργειες για τη σύσταση νέου κόμματος…. Στην ερώτηση ‘Αν ο Ιμάμογλου ίδρυε νέο κόμμα, θα τον ψηφίζατε’, το 26.6% απάντησαν ναι, το 40,9% απάντησαν όχι και το 22.5% δήλωσαν αναποφάσιστοι».

Η ίδια ερώτηση, πρόσθεσε, τέθηκε και για τον Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχο Άγκυρας, για τον οποίο τα αποτελέσματα είναι πτωτικά.

Στην ερώτηση, «Αν ο Γιαβάς είναι υποψήφιος για πρόεδρος, θα τον ψηφίσετε;», το 10.1% απάντησαν ναι, το 67.3% απάντησαν όχι και οι υπόλοιποι δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Επίσης, ένα ποσοστό της τάξης του 57.3% στην έρευνα απάντησε ότι πρέπει να συνεχιστεί το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία, ενώ το 37.1% απάντησε ότι επιθυμούν επιστροφή στο κοινοβουλευτικό σύστημα. Το 5.6% δεν εξέφρασε άποψη.

Πηγή: politis.com.cy

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments