Οικονομία

Πετρέλαιο κίνησης: Κόβεται από σήμερα η έκπτωση των 15 λεπτών στην αντλία

Πετρέλαιο κίνησης: Κόβεται από σήμερα η έκπτωση των 15 λεπτών στην αντλία
Αυξημένη κατά 15 λεπτά θα είναι από σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης

Αυξημένη κατά 15 λεπτά θα είναι από σήμερα η τιμή του πετρελαίου κίνησης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «κόψει» την επιδότηση της τιμής στην αντλία κρατώντας δυνάμεις για το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι λοιπόν, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πετρέλαιο, από σήμερα Σάββατο, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη έκπληξη, η τιμή του πετρελαίου κίνησης να είναι υψηλότερη σε επίπεδο λιανικής, από την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Τι ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

Για το τέλος της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης, το οποίο θα επηρεάσει αρκετούς πολίτες, ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως αυτό γίνεται «για να βοηθήσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης». «Δεν υπάρχουν απεριόριστοι φόροι, θα ξεκινήσει η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης μέσα στον Οκτώβριο, έτσι ώστε να βοηθήσουμε πάλι τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», συνέχισε ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στο MEGA. «Εμείς εξαντλήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο στο πλέγμα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ.  Σταϊκούρας.

«Πρέπει να έχουμε μία αίσθηση της πραγματικότητας. Αυτός είναι ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος εξαντλήθηκε για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις γενναιόδωρα, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, έχοντας τον δημοσιονομικό χώρο. Στο πετρέλαιο θέρμανσης και με την μείωση στην αντλία, και με το επίδομα θέρμανσης που είναι πολύ γενναίο, για πρώτη φορά είναι στα 300 εκ. ευρώ. Εάν αφήναμε την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, το ποσό είναι περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

«Σήμερα που συζητάμε ο δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε σε αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Το τι θα γίνει σε έναν μήνα, σε 2-3 μήνες ή το 2023, θα  το έχουμε ως εικόνα με τον προϋπολογισμό που θα καταθέσουμε την Δευτέρα, αλλά κάνεις δεν ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο.

Άρα, θα πρέπει να έχουμε πάντα εφόδια και «πολεμοφόδια» για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την Οικονομία, εάν χρειαστεί», τόνισε σχετικά με τον δημοσιονομικό χώρο και τα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments