Διεθνή

Συνάντηση των Πρώτων Κυριών Τουρκίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση των Πρώτων Κυριών Τουρκίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου επισκέφθηκε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, είχαν οι Πρώτες Κυρίες Τουρκίας και Ουκρανίας.

Η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Προέδρου Ερντογάν, υποδέχτηκε την κ. Ολένα Ζελένσκα, σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην έπαυλη Βαχντετίν στον Βόσπορο.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό της η Εμινέ Ερντογάν τόνισε: «Πιστεύω ότι θα επουλώσουμε τις πληγές του ουκρανικού λαού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι θύματα πολέμου».

Η κ. Ζελένσκα έδωσε πληροφορίες για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και για το έργο του ιδρύματος που φέρει το όνομά της. Η κ. Ζελένσκα παρέδωσε ευχαριστήρια επιστολή του συζύγου της για τη στήριξη που δόθηκε στην Ουκρανία από την Πρώτη Κυρία Ερντογάν.

Η κ. Ζελένσκα σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: “Ήμουν ευτυχής που συναντήθηκα με την Πρώτη Κυρία της Τουρκίας Εμινέ Ερντογάν. Συζητήσαμε την μελλοντική εκκένωση των ορφανοτροφείων από την Οδησσό. Επίσης συζητήσαμε πώς μπορεί να βοηθηθεί πιο αποτελεσματικά η Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων προς την κ. Εμινέ για την κατανόησή της και την ασφάλεια των παιδιών“.

Επίσκεψη της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Ολένα Ζελένσκα υποδέχθηκε αργότερα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε για άλλη μία φορά τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο ουκρανικό λαό, ο οποίος με σθένος και αποφασιστικότητα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας του, και εξέφρασε την ευχή σύντομα ο πόλεμος να τερματιστεί και να επανέλθει η ειρήνη στην Ουκρανία. Η Ολένα Ζελένσκα ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για το ενδιαφέρον και τη στήριξή του προς τον λαό της Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments