Πολιτική

Νίκος Δένδιας για Λιβύη Τουρκία: Ενημέρωσε ΕΕ και Ισραήλ για τη συμφωνία

Νίκος Δένδιας για Λιβύη Τουρκία: Ενημέρωσε ΕΕ και Ισραήλ για τη συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Nikos Dendias

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ - Ισραήλ συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ – Ισραήλ συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της παρέμβασής του ήταν η ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ΕΕ-Ισραήλ, μεταξύ άλλων και στην ενέργεια, οι στενοί δεσμοί Ελλάδας – Ισραήλ σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, καθώς και οι επιζήμιες για την περιοχή κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ν. Δένδιας.

Απορρίπτει τη συμφωνία με την Τουρκία το λιβυκό Κοινοβούλιο

Η τουρκική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπέγραψε τη συμφωνία με την κυβέρνηση της Λιβύης για τους υδρογονάθρακες. Όμως λίγη ώρα μετά το Λιβυκό κοινοβούλιο  όπως έχει γίνει γνωστό απέρριψε τη συμφωνία με την Άγκυρα και την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.

Όπως μεταδίδει το The Libya Update, «το Λιβυκό κοινοβούλιο απορρίπτει τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας». Η συμφωνία αυτή απορρίπτεται από το κοινοβούλιο ως «παράνομη» καθώς δεν διαθέτει την έγκριση του λιβυκού νομοθετικού σώματος, δηλαδή του Κοινοβουλίου.

Όπως κατέστησε, ακόμη, σαφές το Κοινοβούλιο «η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες αφαιρεί από την ανατολική περιοχή της Κυρηναϊκής δικαίωμα για το πετρέλαιο». Υπενθυμίζεται πως το Λιβυκό Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα στη χώρα, έχει άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά και κατά συνέπεια δεν αναγνωρίζει καμία πράξη του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments