Κόσμος

Γερμανία: Απέρριψε το πολωνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις

Γερμανία: Απέρριψε το πολωνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: pabcom

Περίπου 6 εκατ. Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατ. Πολωνών Εβραίων, ενώ η Βαρσοβία υπέστη εκτεταμένες καταστροφές

Απέρριψε σήμερα η Γερμανία το αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση της Πολωνίας για την καταβολή αποζημίωσης για τα εγκλήματα των Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ύψους 1,3 τρισ. ευρώ.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών, Ζμπίγκνιεφ Ράου, ενόψει της επίσκεψης της Αναλένα Μπέρμποκ στη Βαρσοβία σήμερα, υπέγραψε ρηματική διακοίνωση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καλώντας τη να διευθετήσει το ζήτημα των συνεπειών της γερμανικής επίθεσης και κατοχής κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανία απέρριψε αμέσως το αίτημα: «Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, το ζήτημα των αποζημιώσεων έχει κλείσει. Η Πολωνία εδώ και πολύ καιρό έχει παραιτηθεί από περαιτέρω επανορθώσεις, κάτι που έχει επανειλημμένως επιβεβαιώσει. Αυτό αποτελεί ουσιαστική βάση για την τρέχουσα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη», αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Περίπου 6 εκατ. Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατ. Πολωνών Εβραίων, ενώ η Βαρσοβία υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τους Ναζί το 1944 κατά τη διάρκεια επιχείρησης καταστολής εξέγερσης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200.000 άμαχοι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, το 1953 η τότε κομμουνιστική κυβέρνηση της Πολωνίας, υπό την πίεση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία ήθελε να αποτρέψει ανάλογα αιτήματα για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, παραιτήθηκε από κάθε αίτημα για επανορθώσεις. Το σημερινό κυβερνών κόμμα θεωρεί τη συμφωνία άκυρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments