Ελλάδα

Κύθηρα: Στους 17 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο της Λέσβου – Αγνοούμενοι και στα Κύθηρα

Κύθηρα: Στους 17 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο της Λέσβου – Αγνοούμενοι και στα Κύθηρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μία ακόμη σορός, ενός ανήλικου αγοριού, εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου

Μία ακόμη σορός, ενός ανήλικου αγοριού, εντοπίστηκε στο ναυάγιο της Λέσβου ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 17. Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό τόσο σε Κύθηρα όσο και Λέσβο. Τα 16 από τα 17 θύματα στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο είναι νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής. Νέες γυναίκες αφρικανικής καταγωγής είναι και οι δέκα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στο νεκροτομείο.

Την ίδια ώρα, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας κι άλλους αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα. Η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Μηταράκης μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο: Η ΕΕ πρέπει να δράσει

Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, απευθύνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα πολλές ζωές χάθηκαν στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η ΕΕ πρέπει να δράσει», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter.

Πλακιωτάκης: Η ανοχή της Τουρκίας στα κυκλώματα διακινητών κόστισε ανθρώπινες ζωές

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε στα δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης σε Κύθηρα και Λέσβο. Δήλωσε τα εξής: «Για μια ακόμα φορά, η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, κόστισε ανθρώπινες ζωές. Όσο η Τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη. Δυστυχώς, όχι όλους. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments