Ελλάδα

Βίντεο – σοκ με pushback της τουρκικής ακτοφυλακής

Βίντεο – σοκ με pushback της τουρκικής ακτοφυλακής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Προσοχή! Σκληρές εικόνες -Το βίντεο καταγράφει και αποτυπώνει λιμενικούς της Τουρκίας να απωθούν με βιαιότητα τους μετανάστες μακριά από το σκάφος τους και να τους σπρώχνουν σε μία φουσκωτή λέμβο

Βίντεο αποκαλυπτικό της βίαιης συμπεριφοράς της ακτοφυλακής της Τουρκίας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πολύ σκληρές είναι οι εικόνες που καταγράφονται στο εν λόγω βίντεο, το οποίο μπόρεσε να τραβήξει με το κινητό τηλέφωνό του πρόσφυγας, που οι ελληνικές αρχές κατόρθωσαν να διασώσουν.

Το βίντεο καταγράφει και αποτυπώνει λιμενικούς της Τουρκίας να απωθούν με βιαιότητα τους μετανάστες μακριά από το σκάφος τους και να τους σπρώχνουν σε μία φουσκωτή λέμβο.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προξενεί το θλιβερό θέαμα των γυναικών και των παιδιών, που ακούγονται να κλαίνε από το φόβο που τους προκάλεσε η βάναυση συμπεριφορά των ανδρών της τουρκική πλευράς.

Οι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κραδαίνουν ραβδιά, με τα οποία χτυπούν τους μετανάστες, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να περάσουν προς τα χωρικά ύδατα της πατρίδας μας.

Με το βίντεο αυτό, ο κ. Νότης Μηταράκης δίνει ηχηρή απάντηση σε πρόσφατους ισχυρισμούς του τουρκικού καθεστώτος, κορυφαίοι εκπρόσωποι του οποίου είχαν κάνει λόγο για «θάψιμο αθώων» στο Αιγαίο Πέλαγος από τα ελληνικά φέρι μποτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε μιλήσει σχετικά και είχε υποστηρίξει: «Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε».

Επισημαίνουμε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε, επίσης, τονίσει ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες, καθόσον, ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».

Ο Ρετζέπ Ερντογάν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Όχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments