Διεθνή

Ρούμπιν: “Με το εγχειρίδιο της Κίνας” θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα

Ρούμπιν: “Με το εγχειρίδιο της Κίνας” θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα
Πως θα επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ρούμπιν

Ο Μάικλ Ρούμπιν, αναλυτής μιας από τις γνωστότερες και ισχυρότερες «δεξαμενές σκέψης» της Ουάσινγκτον, του American Enterprise Institute σημειώνει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτεθούν σύμφωνα με τον ίδιο οι Τούρκοι στην Ελλάδα μέσα στο 2023. Μάλιστα όπως σημειώνει η επίθεση θα είναι βγαλμένη “από το εγχειρίδιο της Κίνας”.

Αυτό σημαίνει ότι όπως και η Κίνα είχε προχωρήσει στην κατάληψη πολλών βράχων και βραχονησίδων της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, το ίδιο είναι πολύ πιθανό να κάνει και η Τουρκία στην Ελλάδα.

Ρούμπιν: Ερντογάν και Ακάρ αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο την ελληνική κυριαρχία στα νησιά

«Ο Ερντογάν και ο υπουργός Άμυνας του Χουλουσί Ακάρ αμφισβητούν ολοένα και περισσότερο την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, επιδιώκοντας ουσιαστικά να ξαναγράψουν και να ερμηνεύσουν ξανά τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις επακόλουθες συμβάσεις και συμφωνίες. Είναι στο Αιγαίο που ο Ερντογάν πιθανότατα θα κάνει την κίνησή του, με το επιχείρημα ότι είναι Τούρκοι και δεν ανήκουν στην Ελλάδα.», τονίζει ο αναλυτής που ξεδιπλώνει το σκεπτικό του.

«Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν στο παρελθόν κατοίκους του Καστελόριζου, μόλις ενάμισι μίλι από τις ακτές της Τουρκίας, αλλά η επιδίωξη να καταλάβει ένα νησί με σχεδόν 500 Έλληνες κατοίκους θα προκαλούσε μια μάχη με ανταλλαγή πυροβολισμών κάτι που ο Ερντογάν ελπίζει να αποφύγει».

Και αναφέρεται στις συστηματικές υπερπτήσεις των τουρκικών drones αλλά και μαχητικών επισημαίνοντας ότι πραγματοποιούνται πρώτες πρωινές ώρες και πάνω από νησιά με πολύ μικρό πληθυσμό, αλλά στρατηγικής σημασίας, όπως η Κανδελιούσα και η Κίναρος.

Ο Ερντογάν έφυγε από το δείπνο αμέσως μετά την τοποθέτηση Μητσοτάκη

Μεταφέροντας το κλίμα που επικράτησε χθες στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, που βρίσκεται στην Πράγα συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, επεσήμανε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος στο δείπνο των ηγετών έδειξε με τον τρόπο του ότι δεν αισθάνεται αναπόσπαστο κομμάτι του δυτικού εγχειρήματος, που βασίζεται σε ευρωπαϊκές αξίες, και αποχώρησε εν μέσω του δείπνου, αμέσως μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments