Διεθνή

Ερντογάν: «Πάγος» στις βλέψεις Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Ερντογάν: «Πάγος» στις βλέψεις Ερντογάν για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να κάνει ηγετική εμφάνιση και να κεφαλαιοποιήσει τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει στο θέμα της Ουκρανίας, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα και ο ίδιος αυτοπαγιδεύτηκε

«Φρένο» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ βάζουν Τσεχία και Κομισιόν, καθώς η στάση της όλο αυτό το διάστημα και οι απαιτήσεις Ερντογάν να “εμφανιστεί” ως σούπερ σταρ” στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας, έφεραν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήθελε να κάνει ηγετική εμφάνιση και να κεφαλαιοποιήσει τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει στο θέμα της Ουκρανίας, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα….ενώ αποκορύφωμα η στιγμή που επιχείρησε να “στήσει” το δικό του σόου με τον Έλληνα πρωθυπουργό με αποτέλεσμα να πάρει την αποστομωτική απάντηση από τον, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μακρόν ήταν ο πρώτος που απηήυθυνε συστάσεις στον Ερντογάν, ενώ ακολούθησαν κι άλλες αντιδράσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, «στράφι» πήγαν τα σχέδια του Ερντογάν για να «ξεπαγώσει» η συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Τσέχο πρωθυπουργό, Πετρ Φιάλα, και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου έθεσε το θέμα. Η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα.

Επιπλέον, η τσεχική προεδρία της ΕΕ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη με την αποστολή της Άγκυρας την οποία ο Ερντογάν ήθελε πολυπληθή. Αυτό, ωστόσο, ήταν εκτός κανόνων και παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε για το ζήτημα ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε να έχει τη… συνήθη κουστωδία του. Μάλιστα, μεταδόθηκε η πληροφορία πως ο Τούρκος πρέσβης στην Τσεχία πριν από τη Σύνοδο εκβίασε ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα, τότε δεν θα έδινε το «παρών» ο ίδιος ο Ερντογάν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments