Ελλάδα

Κύθηρα: 15 αγνοούμενοι – 18 νεκροί στη Λέσβο

Κύθηρα: 15 αγνοούμενοι – 18 νεκροί στη Λέσβο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε Λέσβο και Κύθηρα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών σε Λέσβο και Κύθηρα, με τις ελληνικές Αρχές να διασώζουν, υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη Λέσβο, έχουν εντοπιστεί 18 σοροί, εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες, ένας άνδρας και ένα ανήλικο αγόρι. Οι διασωθέντες είναι 25, εκ των οποίων 14 γυναίκες και 11 άνδρες. Στα Κύθηρα, σημειώνεται πως δεν έχουν εντοπιστεί σοροί μεταναστών. Από τους 95 μετανάστες, έχουν διασωθεί οι 80, εκ των οποίων 55 άνδρες, 7 γυναίκες και 18 παιδιά. Άρα, οι αγνοούμενοι είναι 15.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο της Πράγας εξέφρασε τη λύπη του για τα δύο ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα.

Μηταράκης μετά τα ναυάγια στο Αιγαίο: Η ΕΕ πρέπει να δράσει

Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών, απευθύνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Επείγουσα έκκληση στην Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτροπή όλων των παράτυπων αναχωρήσεων λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Ήδη σήμερα πολλές ζωές χάθηκαν στο Αιγαίο, άνθρωποι πνίγονται σε μη αξιόπλοα σκάφη. Η ΕΕ πρέπει να δράσει», αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter.

Οικονόμου για Λέσβο και Κύθηρα: Η Τουρκία κάνει πλάτες στους διακινητές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα στις θάλασσές μας που οδήγησαν σε θανάτους κι έβαλαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς ανθρώπους. Όπως είπε «οι ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία , ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές. Έσωζαν ανθρώπους που ρίχτηκαν από ασυνείδητους διακινητές στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου, πάνω σε σκάφη που δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας. Τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά και ταυτόχρονα οι πλημμέλειες της Τουρκίας απ’ τα παράλια της οποίας ξεκίνησαν τα σκάφη αυτά οδηγούν δυστυχώς νομοτελειακά σε τραγωδίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments