Πολιτική

Οικονόμου για Τουρκία: «Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη αναπάντητη»

Οικονόμου για Τουρκία: «Δεν θα αφήσουμε καμία πράξη αναπάντητη»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα» ήταν εξάλλου το μήνυμα Γιάννη Οικονόμου

Για τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και άλλα θέματα μίλησε σήμερα(9/10) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία λέγοντας ότι καμία πράξη της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη.

«Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα» ήταν εξάλλου το μήνυμα Γιάννη Οικονόμου, με αφορμή το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων. Σημείωσε ότι οι Τούρκοι προσπαθούν, είτε με μυθεύματα, είτε με παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να κτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα των διεκδικήσεων μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Είμαστε σε εγρήγορση, ψύχραιμα, αποφασιστικά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση. Όσοι ηγέτες έχουν αλαζονεία, ασπάζονται τον αναθεωρητισμό ονειρεύονται στρατιωτικές νίκες, θερίζουν θύελλες όπως βλέπουμε και στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία» επισήμανε.

«Η κυβέρνηση δεν παρασύρεται από τη ρητορική και την τακτική της Τουρκίας, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει κανένα λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη» διεμήνυσε ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην προκλητική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα, αλλά και την απάντηση του πρωθυπουργού. «Αυτό γίνεται συστηματικά από το 2020, η Τουρκία έχει κλιμακώσει στην όξυνση με υβριδικού τύπου απειλές, στον Έβρο ή με το μεταναστευτικό με τους τραγικούς θανάτους την περασμένη εβδομάδα» τόνισε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης

«Όλα εξετάζονται, όλα αξιολογούνται. Η προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας είναι καθημερινή και δυναμική, έχουμε το πακέτο μέτρων που ανακοινώσε  στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, και η πολιτική μας έχει φτιάξει αναχώματα απέναντι στην επίθεση της ακρίβειας (μείωση φορών, αύξηση επιδομάτων, ρεύμα, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης)».

«Κάθε δυνατότητα που υπάρχει την επιστρέφουμε ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες, με μια παράμετρο: δεν διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας» παρατήρησε.

«Ο κόσμος περνάει δύσκολα, δοκιμάζεται από μια κρίση μετά από μια 10ετια μνημονίων και την πανδημία, με μια κρίση που ενέσκηψε πάνω μας. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι δυνατότητες έχουμε δημοσιονομικά θα τις εξαντλήσουμε» διαβεβαίωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments