Διεθνή

Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός διακόπτει τις εργασίες στο πεδίο για λόγους ασφαλείας

Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός διακόπτει τις εργασίες στο πεδίο για λόγους ασφαλείας

Πηγή Φωτογραφίας: redcross

Η Ρωσία χτύπησε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, και την πρωτεύουσα με μια ένταση που δεν έχει παρατηρηθεί από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν το Κίεβο

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τουλάχιστον μία άλλη ομάδα βοήθειας διέκοψαν τις εργασίες τους στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας τη Δευτέρα, αφού η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους σε πόλεις σε όλη την Ουκρανία.

Η Ρωσία χτύπησε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, και την πρωτεύουσα με μια ένταση που δεν έχει παρατηρηθεί από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν το Κίεβο, στις αρχές του επτάμηνου πολέμου.

Η Μόσχα λέει ότι τα πλήγματα ήταν εναντίον στόχων ενέργειας, διοίκησης και επικοινωνίας σε αντίποινα για τρομοκρατικές επιθέσεις, με αφορμή την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας.

Η ΔΕΕΣ έχει περίπου 700 άτομα προσωπικό που εργάζεται σε 10 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα και παρέχει βοήθεια και φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης.

Ένας δεύτερος εκπρόσωπος του ICRC πρόσθεσε αργότερα ότι ενώ οι εργασίες πεδίου είχαν σταματήσει, οι εργαζόμενοι στον τομέα της βοήθειας ήταν σε θέση να συνεχίσουν τις εργασίες γραφείου. «Μόλις είναι ασφαλές να μετακινηθούν, θα το κάνουν», πρόσθεσε.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είπε επίσης ότι διέκοψε τις επιχειρήσεις βοήθειας στην Ουκρανία έως ότου είναι ασφαλής η επανέναρξη τους.

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινότητες όταν οι ανθρωπιστές μας κρύβονται από ένα μπαράζ βομβών και φοβούμενοι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, Γενικός Γραμματέας του NRC.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είπε ότι οι επιχειρήσεις της συνεχίζονται, με το προσωπικό να βρίσκεται σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments