Πολιτική

Μετρό Πειραιά: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια των νέων σταθμών

Μετρό Πειραιά: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια των νέων σταθμών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στη σημασία του νέου έργου που παραδόθηκε σήμερα ως έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στα έργα υποδομής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα εγκαίνια των νέων σταθμών στον Πειραιά έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. “Το έργο που παραδίδουμε σήμερα είναι μια απόδειξη της έμφασης που δίνουμε στα έργα υποδομής, είπε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αξιοποιούνται πόροι από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στάθηκε και στη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την Αττικό Μετρό για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων”.

Μητσοτάκης: Σε λίγους μήνες θα εγκαινιάσουμε το μέτρο της Θεσσαλονίκης

“Σε λίγους μήνες θα εγκαινιάσουμε και το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπου πέντε σταθμοί, με κυριότερο αυτόν της Βενιζέλου, είναι και μουσεία: Και μετρό και αρχαία. Και στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και φιλικές παρεμβάσεις προς τον πολίτη χωρίς μέσα σταθερής τροχιάς- με σημαντικότερη τη γραμμή 4, αλλιώς η ζωή στο λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτη. Αυτή η γραμμή, 15 σταθμοί, σε 7 με 8 χρόνια θα μπορέσει να παραδοθεί. Οι πολίτες εδώ έδειξαν μεγάλη υπομονή, σήμερα θα αισθάνονται και μεγάλη ικανοποίηση. Εκτός από το μετρό παραδίδουμε και ωραίες πλατείες” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Δεν παραδίδουμε μουσαμάδες

Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 και οι επεκτάσεις,  παραπάνω από 1 εκατομμύριο Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης θα χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά. Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι το έργο ξεκίνησε επί των ημερών του και σημείωσε ότι κάποιοι παραδίδουν έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εισιτήρια. Δεν παραδίδουμε μουσαμάδες, αλλά έργο που σε λίγες ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία. Η κυβέρνηση κάνει πράξη το σύνθημα συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα. Θα πρέπει και να εξετάσουμε πιο συστηματικά και την εισιτηριοδιαφυγή, σήμερα όμως είναι μέρα γιορτής για τον Πειραιά, καλοτάξιδο το μετρό.

Μετρό Πειραιά: Σε 55 λεπτά λιμάνι – αεροδρόμιο

Αλλάζουν όλα από σήμερα στον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, καθώς η λειτουργία του Μετρό στον Πειραιά  φέρνει τροποποιήσεις στις λεωφορειακές γραμμές 830 και 846, η 810 θα διασυνδεθεί με τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, ενώ η γραμμή 900 καταργείται.

Με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό κατά 132.000 επιβάτες, μειώνοντας ημερησίως, τόσο την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων κατά 23.000, όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ, η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο-Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.

Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο-Δημοτικό Θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό Θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30. Πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από τον σταθμό Εθνική ‘Αμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.

Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03. Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Τελευταίοι συρμοί από τον σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Το Μετρό φέρνει τροποποιήσεις και στις λεωφορειακές γραμμές 830 και 846, η γραμμή 831 ενισχύεται και η 810 θα διασυνδεθεί με τη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, ενώ η γραμμή 900 καταργείται.Τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών

  • 830 «Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς» τροποποιείται
  • 846 «Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς» τροποποιείται
  • 831 «Αιγάλεω – Πειραιάς» ενισχύεται
  • 810 «Σχιστό – Κορυδαλλός» θα διασυνδεθεί με Λεωφ Πέτρου Ράλλη.
  • Η λεωφορειακή γραμμή 900 καταργείται

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments