Αθλητισμός

Σοκ στην Premier League: Αποσύρεται ο 24χρονος Ένοκ Μουέπου για λόγους υγείας

Σοκ στην Premier League: Αποσύρεται ο 24χρονος Ένοκ Μουέπου για λόγους υγείας

Πηγή Φωτογραφίας: football365

Ο παίκτης εντάχθηκε στην Μπράιτον από τη Σάλτσμπουργκ με τετραετές συμβόλαιο έναντι αμοιβής 18 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο του 2021

“Πάγωσαν” οι φίλοι της Μπράιτον και της Premier League στο άκουσμα της είδησης ότι ο 24χρονος μέσος αναγκάζεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, λόγω κληρονομικής καρδιακής πάθησης.

Ο σύλλογος της Premier League είπε ότι ο Μουέπου θα διέτρεχε «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο να υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο» εάν συνέχιζε να παίζει.

Ο Μουέπου είχε αρρωστήσει πρόσφατα σε ένα ταξίδι με την εθνική ομάδα της Ζάμπια στο Μάλι. Δεν μπόρεσε να προπονηθεί μετά την άφιξή του στη Δυτική Αφρική τον περασμένο μήνα και πέρασε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Ο Μουέπου έκανε εξετάσεις κατά την επιστροφή του στην Αγγλία και η Μπράιτον είπε ότι τα αποτελέσματα σήμαιναν ότι η “μόνη επιλογή” ήταν να αποσυρθεί.

«Αυτές οι εξετάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ασθένειά του οφείλεται σε μια κληρονομική καρδιακή πάθηση, η οποία εκδηλώνεται αργότερα στη ζωή και δεν ήταν προηγουμένως εμφανής στον τακτικό καρδιακό έλεγχο», ανέφερε η Μπράιτον σε ανακοίνωση.

«Δυστυχώς, αυτό μπορεί να επιδεινωθεί με τον αθλητισμό, οπότε ο Ένοκ έχει ενημερωθεί ότι η μόνη επιλογή, για χάρη της δικής του ασφάλειας, είναι να σταματήσει να παίζει ποδόσφαιρο».

Ο Μουέπου εμφανώς σοκαρισμένος ότι αποσύρεται με «λύπη», προσθέτοντας ότι είχε ζήσει το όνειρό του φτάνοντας στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ότι «κάποια όνειρα τελειώνουν». «Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το τέλος της ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο, σκοπεύω να παραμείνω με κάποια ιδιότητα», είπε σε μια δήλωση στο Twitter.

Ο παίκτης εντάχθηκε στην Μπράιτον από τη Red Bull Σάλτσμπουργκ με τετραετές συμβόλαιο έναντι αμοιβής 18 εκατομμυρίων λιρών τον Ιούλιο του 2021. Σκόραρε τρία γκολ σε 27 εμφανίσεις για τον σύλλογο και έπαιξε τελευταία φορά στη νίκη 5-2 επί της Λέστερ Σίτι τον Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Μπράιτον, Άνταμ Μπρετ, δήλωσε: «Είναι ένα τρομερό πλήγμα για τον Ένοκ, αλλά πρέπει να βάλει την υγεία του και την οικογένειά του πρώτα και αυτή είναι η σωστή επιλογή, όσο δύσκολο κι αν είναι να σταματήσει το παιχνίδι που αγαπά.

Ο μικρότερος αδελφός του Μουέπου, Φρανσίσκο, 22 ετών, είναι επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της αυστριακής ομάδας Στουρμ Γκρατς.

Τα καρδιακά προβλήματα που επηρεάζουν τους επαγγελματίες αθλητές είναι ασυνήθιστα αλλά όχι πρωτόγνωρα:

– Ο σκόρερ όλων των εποχών της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο, αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών μετά από ενοχλήσεις στο στήθος, λιγότερο από έξι μήνες μετά την ένταξή του στη Μπαρτσελόνα.

Ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιλι Μπλιντ, διαγνώστηκε με καρδιακή πάθηση τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά επέστρεψε στους αγώνες μετά την τοποθέτηση εμφυτεύσιμου απινιδωτή καρδιομετατροπής (ICD).

– Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κρίστιαν Έρικσεν, έχει επίσης εγκαταστήσει ICD μετά την καρδιακή ανακοπή του ενώ έπαιζε για τη Δανία στο Euro 2020.

– Ο Φαμπρίς Μουάμπα κατέρρευσε όταν η καρδιά του σταμάτησε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το 2012, ενώ ο Καμερουνέζος μέσος Μαρκ-Βίβιεν Φόε πέθανε μετά από κατάρρευση κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς αγώνα στη Γαλλία το 2003.

Πηγή: BBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments