Ελλάδα

12χρονη Κολωνός: Το δικαίωμα της σιωπής άσκησαν οι βιαστές της 12χρονης

12χρονη Κολωνός: Το δικαίωμα της σιωπής άσκησαν οι βιαστές της 12χρονης
Δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων ήρθαν στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων

Δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων ήρθαν στην ανάκριση και αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων για το βιασμό της 12χρονης. Την ίδια στάση τήρησε σύμφωνα με πληροφορίες και τρίτος δικηγόρος ο οποίος ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την ανάκριση απάντησε ότι αρνείται να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τους δύο κατηγορούμενους θα εκπροσωπήσει τυπικά και μόνο ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής συναινώντας στην προφυλάκισή τους και χωρίς να αναφερθούν σε στοιχεία της υπόθεσης.

Με εισαγγελική εντολή χθες Τρίτη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους. Οι αρχές θα προχωρούν σε ανάλογη κίνηση κάθε φορά που θα ταυτοποιείται ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη νοσηρή υπόθεση.

Πρόκειται γα τον Μίχο Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, που γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1969 στο Αγρίνιο και τον Σοφιανίδη Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, που γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1980 στη Νίκαια Αττικής. Οι φωτογραφίες του και τα στοιχεία της ταυτότητάς του δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η 12χρονη ήταν το μόνο θύμα του 53χρονου ή αν και άλλα ανήλικα παιδιά θα αναγνωρίσουν το πρόσωπό του και θα αποκαλύψουν αντίστοιχες πράξεις.

Οι αρχές εξετάζουν, παράλληλα, εάν ο 53χρονος δρούσε μόνος του ή είχε και συνεργούς, ενώ διερευνούν τα ίχνη όσων ήταν έτοιμοι να πληρώσουν για να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι.

Στα σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου, αναζητούν οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων τα ηλεκτρονικά ίχνη των συνομιλητών του 53χρονου φερόμενου παιδεραστή.

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης σε ανώνυμα Chat, και από εκεί «ψάρεψε» τους 213 ενδιαφερόμενους πελάτες, που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν το παιδί.

Συμπληρωματική κατάθεση δίνει την Πέμπτη η 12χρονη

Συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει αύριο, Πέμπτη, η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, εκτιμώντας παράλληλα πως υπάρχουν και άλλα παιδιά που έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Την ίδια ώρα, η κ. Ταραχοπούλου χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε καταγγείλει δημοσίως ότι το παιδί εκδιδόταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Η συνήγορος αναφέρεται στην καταγγελία της προεδρου των εκδιδόμενων γυναικών ότι ο Μίχος πήγαινε τη 12χρονη στον οίκο ανοχής και πως εφερνε κι άλλα παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments