Διεθνή

Deutsche Welle: Μπακογιάννη – «Η δημοκρατία στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί»

Deutsche Welle: Μπακογιάννη  – «Η δημοκρατία στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε ομιλία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάνη για την Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης παραπέμπει η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Σε ομιλία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάνη για την Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης παραπέμπει η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Μιλώντας εκ μέρους της Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (ΕΛΚ), η Ελληνίδα βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Η έκθεση αποκαλύπτει τη βάναυση αλήθεια ότι η δημοκρατία στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί πολύ γρήγορα και πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, ή ακόμη και έχει σταματήσει». Ο Μπακογιάννης είπε, “Η Τουρκία δεν χρειάζεται να επιδιώκει συνεχώς πόλεμο στο εξωτερικό ή να απειλεί άλλες χώρες και να πολεμά τους ανύπαρκτους εχθρούς. Ο πραγματικός αγώνας θα είναι ο αγώνας για τη δημοκρατία”.

Στην ομιλία του εκ μέρους της Ομάδας των Ευρωπαϊκών Συντηρητικών και Δημοκρατικής Συμμαχίας (EC/DA), ο Αζέρος βουλευτής Νιγκάρ Αρπανταράι εστίασε, από την πλευρά του, στον «θετικό ρόλο της Τουρκίας στη δύσκολη γεωγραφία της». Αναφέροντας ως παράδειγμα τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, ο Αζέρος βουλευτής υποστήριξε ότι η Τουρκία μερικές φορές «επικρίνεται άδικα για πολιτιστικούς και θρησκευτικούς λόγους».

Η εκπρόσωπος της Ομάδας των Φιλελευθέρων, η αυστριακή βουλευτής, Stephanie Krisper, δήλωσε ότι με την αποχώρηση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Τουρκία αποδυνάμωσε τη συνεργασία της με το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τομέα αυτό και στέρησε από τις γυναίκες ένα σημαντικό εργαλείο που προστατεύει τις γυναίκες από τη βία στην Τουρκία. Ο Κρίσπερ δήλωσε ότι θα παρακολουθήσουν στενά τις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments