Διεθνή

Η επιμονή Μενέντεζ απέναντι στην επεκτατικότητα Ερντογάν

Η επιμονή Μενέντεζ απέναντι στην επεκτατικότητα Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου-- Politico

Ο Γερουσιαστής επιθυμεί χωρίς περιστροφές να δηλώσει «παρών» στις εξελίξεις σχετικά με την προοπτική πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα.

Η παρέμβαση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ έγινε με ένα σαφή και ξεκάθαρο τρόπο. Απέναντι στο ενδεχόμενο να πωληθούν μαχητικά αεροσκάφη F – 16 στην Τουρκία ο Ρ. Μενέντεζ διατράνωσε την αντίθεσή του, εάν δεν συντρέχει η θεμελιώδης προϋπόθεση που έχει θέσει από την αρχή.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ως πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την επιθετική του εκστρατεία σε όλη την περιοχή. Τελεία και παύλα».

Η δήλωση αυτή έγινε την επομένη του σχεδίου νόμου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDDA). Ο χρόνος της παρέμβασης του Μενέντεζ είναι ένα σημαντικό στοιχείο, γιατί ο Γερουσιαστής επιθυμεί χωρίς περιστροφές να δηλώσει «παρών» στις εξελίξεις σχετικά με την προοπτική πώλησης μαχητικών αεροσκαφών στην Άγκυρα. Επιπλέον, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν μιλά απλά και μόνον ως ένα μέλος της Γερουσίας, αλλά επικαλείται και την ιδιότητά του σε αυτό το νομοθετικό σώματα των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως ο ίδιος τονίζει στη δήλωσή του, μιλά ως ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας. Άρα, ομιλεί ως ένα πολιτικό πρόσωπο με αυξημένο θεσμικό κύρος, το οποίο αντιστρατεύεται στην «επιθετική εκστρατεία (του Ερντογάν) σε όλη την περιοχή».

Και στο σημείο αυτό, παρεισφρέει ο κρισιμότερος παράγοντας της άρνησης του δημοκρατικού Γερουσιαστή ακόμη και απέναντι σε δημοκρατικούς συναδέλφους του, αφού θέτει στο επίκεντρο της αντίταξής του την επιθετικότητα του Τούρκου Προέδρου, η οποία, στην οπτική του Μενέντεζ, δεν είναι παρά η επιθετική στάση και συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν μια ήττα της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής πλευράς εν γένει, βλέπουν τους πανηγυρισμούς τους να διαψεύδονται και να προσκρούουν επάνω στο τείχος που επιμένει να υψώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments