Lifestyle

Χρύσα Παπά: Η διατροφή που ακολουθεί εδώ και 14 χρόνια από τα «Μυστικά της Εδέμ»

Χρύσα Παπά: Η διατροφή που ακολουθεί εδώ και 14 χρόνια από τα «Μυστικά της Εδέμ»

Πηγή Φωτογραφίας: www.okmag.gr

Χρύσα Παπά: «Κάθε μέρα είμαι με τα ταπεράκια μου στη δουλειά»

Η Εύα από τη σειρά «Η Γη της ελιάς» μιλά στο Queen για τις αλλαγές. Όσα κατάφερε με την επιμονή της να αλλάξει στη δική της ζωή, αλλά και όσα αφορούν στον κόσμο γύρω μας. Ο έρωτας, οι σχέσεις, το #metoo, το ρίσκο αλλά και ένα στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της. Πριν από 16 χρόνια έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση και ήταν η εποχή που η Χρύσα Παπά μετακόμιζε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, με ένα πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας στο χέρι, με όνειρο να σπουδάσει στη δραματική σχολή και με αρκετή άγνοια κινδύνου. Τελικά τα κατάφερε, όπως ακριβώς επιθυμούσε.

View this post on Instagram

A post shared by Χρύσα Παπά (@chrysapapa_official)

Το πείσμα και μία καλώς εννοούμενη αθώα ειλικρίνεια που διαθέτει, τη βοήθησαν να παραμείνει προσγειωμένη, ακόμη και την περίοδο που ως τηλεοπτική Μελίτα στα «Μυστικά της Εδέμ», γνώρισε ένα πρωτόγνωρο κύμα δημοσιότητας. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις σε αυτό που αποκαλούμε ελληνική showbiz, γιατί κατάφερε να ισορροπήσει την προσωπική της ζωή και να αποφύγει την περιττή έκθεση, απλά για να απασχολεί τα media. H εποχή που ως παιδί βοηθούσε στο μίνι μάρκετ των γονιών της, ο έρωτας, η προδοσία, οι σχέσεις, το metoo, το ρίσκο, το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της, η vegan φιλοσοφία της, ο ρόλος της ως Εύα στη Γη της ελιάς, η νέα της θεατρική δουλειά, μπλέκονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο στη συζήτησή μας. Όπως και η πρόσφατη και ανανεωτική αλλαγή που έκανε στο look της.

Την οικονομική αυτονομία πως την κατάφερες όταν έμεινες για πρώτη φορά μόνη σου;

Είχα αποταμιεύσει κάποια ελάχιστα χρήματα, από τις πρώτες παραστάσεις που έκανα στη Θεσσαλονίκη και έτσι νοίκιασα στην αρχή ένα δώμα στην πλατεία Αμερικής. Άρχισα να μοιράζω παντού βιογραφικά για να βρω δουλειά – το 2004 δεν ήμασταν τόσο εξοικειωμένοι με τα email – και μέχρι να τα καταφέρω, δούλεψα για ένα χρόνο, ως γραμματειακή υποστήριξη σε έναν μεγάλο εκδοτικό όμιλο με περιοδικά. Ήταν πολύ σημαντική αυτή η δουλειά για εμένα, γιατί κατόρθωσα να καλύπτω τα βασικά μου έξοδα.

Την εποχή που απέκτησες μεγάλη δημοσιότητα λόγω και της επιτυχίας της σειράς «Μυστικά της Εδέμ» στο Mega, τρόμαξες;

Σε εκείνη τη σειρά υπήρχαν 5 από τους 15 συνολικά ηθοποιούς που ήταν ήδη αναγνωρίσιμοι, όπως ο Δάνης Κατρανίδης, η Φαίη Ξυλά και ο Κώστας Αρζόγλου για παράδειγμα και ήμασταν άλλα δέκα παιδιά που είχαμε κάνει κάποια πράγματα στο θέατρο, αλλά ουσιαστικά με αυτή τη σειρά, κάναμε όλοι μας το…«μπαμ». Την αγαπώ πολύ εκείνη την περίοδο, ήταν πολύ σημαντική στη ζωή μου και όχι μόνο στη δουλειά μου. Στην αρχή μου φαινόταν πολύ περίεργο όταν μου μιλούσε ο κόσμος στο δρόμο ως Μελίτα. Κάπως, το συνήθισα μετά.

Έχω διαβάσει, ότι έχεις αλλάξει τη διατροφή σου και έχεις γίvει vegan τα τελευταία χρόνια. Πώς το αποφάσισες;

Από μικρή ηλικία, η μαμά μου, μας έμαθε να τρώμε σωστά και υγιεινά. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι κάποια στιγμή δεν έκανα και εγώ τις κραιπάλες μου. Πριν από 10 χρόνια άρχισα να ψάχνω και να διαβάζω για τη διατροφή. Κάποια στιγμή τρώγοντας κρέας μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι εκείνη τη στιγμή τρώω ένα ζώο που έχει σκοτωθεί και αυτό ήταν καθοριστικό.

Έγινα για 2 λόγους vegan. Αφενός για ηθικούς λόγους, αφετέρου για την υγεία μου. Άρχισα σταδιακά να αλλάζω τη διατροφή μου και όχι ψυχαναγκαστικά. Δεν τρώω ζωικά, δεν τρώω γαλακτομικά προϊόντα και προσπαθώ όσο γίνεται να τρέφομαι με βιολογικά προϊόντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φάω εύκολα ένα vegan μπιφτέκι, που είναι και αυτό επεξεργασμένο.

Ακολουθώ τη μεσογειακή διατροφή όταν μαγειρεύω. Κάθε μέρα είμαι με τα ταπεράκια μου στη δουλειά. Και έχω δει διαφορά, ότι μου κάνει δηλαδή καλό στην υγεία μου και από τις εξετάσεις αίματος που κάνω τακτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments