Αθλητισμός

Λουτσέσκου: Τα βρίσκει σκούρα κόντρα στον Ολυμπιακό στην καριέρα του

Λουτσέσκου: Τα βρίσκει σκούρα κόντρα στον Ολυμπιακό στην καριέρα του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ κοντράρονται στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Superleague τη Δευτέρα (17/10, 20:00) σε ένα κομβικό ματς και για τις δυο ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι έρχονται από την ισοπαλία με την Καραμπάγκ στο Europa League, ενώ ο Δικέφαλος του βορρά από το «κάζο» της περασμένης εβδομάδας στη Λειβαδιά κόντρα στον Λεβαδειακό (1-1).

Η αναμέτρηση στο φαληρικό γήπεδο είναι σημαντικοί για να διατηρηθούν στο «κόλπο» της πρώτης θέσης και να μην μείνουν πολύ πίσω από νωρίς. Ο Μίτσελ και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προετοιμάζουν τις ομάδες τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αρκετά θέματα τραυματισμών, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός έχει απέναντι του και την προϊστορία με τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα, οι ερυθρόλευκοι είναι ο «κακός δαίμονας» του Λουτσέσκου από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα, καθώς ο 53χρονος έχει ελάχιστες επιτυχίες κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα ο Λουτσέσκου μετράει συνολικά 17 παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, είτε με τη Ξάνθη είτε με τον ΠΑΟΚ και έχει απολογισμό μόλις 2 νίκες, 11 ήττες και 4 ισοπαλίες.
Ο νυν τεχνικός του Δικεφάλου του βορρά έχει καθίσει στην άκρη του πάγκου σε ματς της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό συνολικά σε 7 παιχνίδια και μετράει ισάριθμες ήττες, ενώ έχει 3-16 γκολ υπέρ-κατά στα 2,5 χρόνια που ήταν στην ακριτική πόλη. Από το 2018 και μετά όταν ανέλαβε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο 53χρονος έχει παίξει ακόμη 10 ματς απέναντι στους Πειραιώτες και ο απολογισμός του είναι 2 νίκες, 4 ήττες και 4 ισοπαλίες.

Ο Λουτσέσκου μετράει μόλις μια νίκη στο Καραϊσκάκη σε 9 παιχνίδια, τη σεζόν 2018-19, όταν είχε επικρατήσει με τον ΠΑΟΚ με 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς, σε ένα ματς που ήταν μονόπλευρο από τους ερυθρόλευκους, που έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Την ίδια χρονιά είναι και η δεύτερη νίκη του Λουτσέσκου επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα, όταν και νίκησε με 3-1, ενώ από εκεί και πέρα ο Ρουμάνος έχει 4 ισοπαλίες και 2 ήττες από τον Ολυμπιακό.

Γενικά, ο προπονητής των ασπρόμαυρων περνάει πολύ δύσκολα με τον Ολυμπιακό, ενώ στο Καραϊσκάκη έχει ρεκόρ με 5 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις μια νίκη σε 8 ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λουτσέσκου έχει υπέρ κατά στο φαληρικό γήπεδο 5-13 γκολ, ενώ από τα 17 συνολικά ματς με τους Πειραιώτες το ένα στην Τούμπα τη σεζόν 2017-18 δεν είχε γίνει και είχε κατοχυρωθεί στον Ολυμπιακό με 3-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments