Ελλάδα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Κάρπαθο και Κάσο

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε Κάρπαθο και Κάσο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Προς τα Δωδεκάνησα κινείται το μέτωπο της κακοκαιρίας, θέτοντας σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων τις δυνάμεις της κρατικής μηχανής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο

Προς τα Δωδεκάνησα κινείται η κακοκαιρία που έπληξε με σφοδρότητα την Κρήτη, αφήνοντας έναν νεκρό, μία αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές

Ήδη ενεργοποιήθηκε το 112 στέλνοντας μήνυμα στους κατοίκους Καρπάθου και Κάσου, προειδοποιώντας για πιθανά έντονα φαινόμενο το επόμενο 24ωρο, καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, λόγω της πρόγνωσης  ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μας σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο», υπογράμμισε. «Από την περασμένη Πέμπτη που εκδόθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες για την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού και στην Κρήτη.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε από χθες, Παρασκευή, με τις Περιφέρειες και όλους τους δήμους των περιοχών αυτών, τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα. Στο πλαίσιο αυτής της επικοινωνίας μετά από σχετική διαβούλευση με την Περιφέρεια Κρήτης, όλα τα φαράγγια στο νησί έκλεισαν προληπτικά από χθες. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την εκδήλωση τυχόν έντονων καιρικών φαινομένων», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments