Αθλητισμός

Ασιατικό Κύπελλο 2023: Στο Κατάρ η διοργάνωση μετά το μουντιάλ

Ασιατικό Κύπελλο 2023: Στο Κατάρ η διοργάνωση μετά το μουντιάλ

Πηγή Φωτογραφίας: dw

Το Κατάρ επικράτησε των προσφορών Νότιας Κορέας και Ινδονησίας - Η αρχική διοργάνωση είχε ανατεθεί στην Κίνα, η οποία αποσύρθηκε εξαιτίας της πολιτικής μηδενικού covid που ακολουθεί

Το Κατάρ θα διοργανώσει το Ασιατικό Κύπελλο του επόμενου έτους στη θέση της αρχικής οικοδέσποινας Κίνας αφού επικράτησε των ανταγωνιστικών προσφορών της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC).

Η διοργάνωση το 2019 ανατέθηκε στην Κίνα, η οποία ωστόσο παραιτήθηκε από τα δικαιώματα νωρίτερα φέτος, εξαιτίας της πολιτικής της περί μηδενικού COVID-19.

Η AFC άνοιξε ξανά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και το Κατάρ, το οποίο θα φιλοξενήσει τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον επόμενο μήνα, και προτιμήθηκε έναντι της Νότιας Κορέας και της Ινδρονησίας στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής τη Δευτέρα.

«Οι ικανότητες και το ιστορικό του Κατάρ στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων και η σχολαστική του προσοχή στη λεπτομέρεια θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της AFC, Shaikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa.

«Με την υπάρχουσα παγκόσμιας κλάσης υποδομή και τις ασυναγώνιστες δυνατότητες φιλοξενίας, είμαστε βέβαιοι ότι το Κατάρ θα παρουσιάσει ένα αντάξιο θέαμα που θα αρμόζει στο κύρος και το ανάστημα του κοσμήματος του στέμματος της Ασίας».

Το κράτος του Κόλπου έχει διοργανώσει το Κύπελλο Ασίας δύο φορές στο παρελθόν το 1988 και το 2011 και κέρδισε την τελευταία έκδοση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2019.

Η πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο χώρα έχει κατασκευάσει επτά στάδια και έχει αναβαθμίσει ένα άλλο γύρω από την πρωτεύουσα Ντόχα για να φιλοξενήσει τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου με 32 ομάδες τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το Ασιατικό Κύπελλο 24 ομάδων είναι πλέον πιθανό να μετατοπιστεί από τις αρχικές του ημερομηνίες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε αργότερα το 2023 ή ακόμα και στις αρχές του 2024, για να διασφαλιστεί ότι οι αγώνες δεν θα παίζονται στη χειρότερη καλοκαιρινή ζέστη.

Το Κατάρ ήταν επίσης ένα από τα τρία έθνη που διεκδίκησαν την διοργάνωση του Κυπέλλου Ασίας το 2027, αφού το Ιράν και το Ουζμπεκιστάν απέσυραν την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Η εκτελεστική επιτροπή της AFC τη Δευτέρα περιόρισε τις προσφορές από την Ινδία και τη Σαουδική Αραβία για αυτό το τουρνουά με την τελική απόφαση να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίασή τους τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments