Διεθνή

DW: Και επισήμως «φτώχεια» η Τουρκία

DW: Και επισήμως «φτώχεια» η Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: AP / Emrah Gurel/pixabay

Στο όριο της πείνας κινούνται πλέον τα τουρκικά νοικοκυριά, αφού ο επίσημος πληθωρισμός «σκαρφάλωσε» στο 83,45%, σπάζοντας κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ.

Το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK) ανακοίνωσε τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου στο 83,45%. Η κύρια ομάδα με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών ήταν τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά και ακολουθούν οι μεταφορές.

Το United Metal-İş Union Class Studies Center (BISAM) ανακοίνωσε το όριο πείνας και φτώχειας για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την έρευνα, η ποσότητα που απαιτείται για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για μια τετραμελή οικογένεια είναι 7.300 ΤL (τουρκικές λίρες).

Η έκθεση πείνας και φτώχειας, η οποία υπολογίζεται τακτικά κάθε μήνα από το United Metal-İş Union Class Studies Center (BISAM), δημοσιεύτηκε για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2022. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η μηνιαία δαπάνη για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή τετραμελούς οικογένειας καθορίστηκε σε 7 χιλιάδες 300 TL για τον Σεπτέμβριο του 2022. Σύμφωνα με την έρευνα της BİSAM, το όριο της φτώχειας είναι 25. 252 TL σύμφωνα με τα αποτελέσματα υπολογισμού με βάση τις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών.

Το κόστος μιας υγιεινής διατροφής στο συνολικό οικογενειακό προϋπολογισμό καθορίστηκε σε 7 χιλιάδες 300 TL. Το ποσό αυτό είναι το ποσό της υποχρεωτικής δαπάνης που πρέπει να κάνει η εν λόγω οικογένεια μόνο για φαγητό. Μαζί με τα έξοδα εκπαίδευσης, υγείας, διαμονής, ψυχαγωγίας, θέρμανσης και μεταφοράς, το ύψος των δαπανών που πρέπει να κάνει μια οικογένεια φτάνει τις 25 χιλιάδες 252 λίρες.

Ενώ το ημερήσιο κόστος υγιεινής διατροφής αυξήθηκε στα 243 TL, η σημαντικότερη δαπάνη για υγιεινή διατροφή ήταν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments