Αθλητισμός

Η μεγαλύτερη… μεταγραφή της ΑΕΚ κάθεται στον πάγκο

Η μεγαλύτερη… μεταγραφή της ΑΕΚ κάθεται στον πάγκο

Πηγή Φωτογραφίας: Sportday.gr

Ματίας Αλμέιδα είναι ο άνθρωπος που «ευθύνεται» για την αγωνιστική άνοδο της Ενωσης.

Βήμα-βήμα προχωράει η ΑΕΚ. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, η Ενωση κάνει τη «δουλειά» της, προσφέροντας θέαμα στους οπαδούς της. Οι «κιτρινόμαυροι» του Ματίας Αλμέιδα βελτιώνονται συνεχώς και βαδίζουν από νίκη σε νίκη. Το τρίποντο με τον Ατρόμητο ήταν ο τελευταίος… κρίκος στην «αλυσίδα» των τεσσάρων συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων.Με τη δύναμη της «κολασμένης» έδρας και την μπόλικη ποιότητα εντός των τεσσάρων γραμμών, η ΑΕΚ προχωράει στο εφετινό πρωτάθλημα, κυνηγώντας την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Η νίκη επί του Ατρομήτου ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική, καθώς δε χάθηκε και άλλο η επαφή με την πρώτη θέση. Και με μια ματιά στο πρόγραμμα των επόμενων αγώνων, γίνεται κατανοητό, πως δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για να διευρυνθεί το νικηφόρο σερί.

View this post on Instagram

A post shared by ΑΕΚ ATHENS FC (@aekfc_official)

Με υπομονή και επιμονή λοιπόν, ο Δικέφαλος, παίρνει αυτό που θέλει στις αναμετρήσεις της Super League. Και αυτή η συνθήκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα. Το «κλειδί» της επιτυχίας το έχει ο «Πελάδο», που παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που αγκαλιάζει και αναγνωρίζει ο κόσμος.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει προλάβει να βιώσει στο… πετσί του την αμφισβήτηση

Το γεγονός πως δεν είχε προπονητική εμπειρία στα γήπεδα της Ευρώπης ήταν το κυριότερο επιχείρημα των αντιφρονούντων. Παρόλα αυτά, με το «καλημέρα», ο Αργεντινός τεχνικός βάζει τα… γυαλιά σε όλους, στέλνοντας και τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Τρανό παράδειγμα η εικόνα της ΑΕΚ στον εφετινό μαραθώνιο της Super League. Είναι δημιούργημα του Ματίας Αλμέιδα η κυριαρχική και συνεχόμενα επιβλητική εμφάνιση του Δικεφάλου. 84 τελικές (!) και 12 βαθμούς έχει στα τελευταία ματς η Ενωση. Οι «κιτρινόμαυροι» «πνίγουν» τον αντίπαλο, δημιουργούν πολλές και κλασικές ευκαιρίες και φτάνουν στο τρίποντο.

Σε αυτήν την ιστορία των 100 + κιτρινόμαυρων ημερών, ο Ματίας Αλμέιδα έχει προλάβει να δείξει τι θέλει από τους παίκτες του. Ασφυκτικό πρέσινγκ και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον «Πελάδο» να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύοντας την κάθε λεπτομέρεια.

Ο 48χρονος κόουτς δεν μοιάζει «κολλημένος» σε συστήματα και διατάξεις, όντας απόλυτα διαβασμένος. Ο Αργεντινός προπονητής έχει αλλάξει το κλίμα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, επαναφέροντας την ελπίδα στον κόσμο της ομάδας. Η νοοτροπία της Ενωσης είναι εντελώς διαφορετική, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μάχονται από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Άπαντες πήραν μια… γεύση στο ματς της Opap Arena με τον Ατρόμητο.

«Η ομάδα καταθέτει την ψυχή της. Μπορεί να πάνε καλά, μπορεί και άσχημα. Αλλα όταν η ομάδα δίνει ψυχή και παλεύει για κάθε μπάλα, ο φίλαθλος το αναγνωρίζει. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ο ανταγωνισμός μέσα στους ποδοσφαιριστές. Οσο υπάρχει ανταγωνισμός βελτιώνονται όλοι. Ολοι θα παίξουν και όλοι θα πρέπει να έχουν την ίδια συμπεριφορά, όπως τα παιδιά που μπήκαν σήμερα. Αυτό δείχνει ότι δουλεύουμε», δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα λίγο μετά τη νέα νίκη της ομάδας του. Ο Αργεντινός τεχνικός καταφέρνει αυτό που αδυνατούσαν να φέρουν εις πέρας οι προκάτοχοί του. Εχει «κερδίσει» όλους τους παίκτες, παίρνοντας πολύτιμες βοήθειες από τον καθένα ξεχωριστά.

Ενα απλό παράδειγμα είναι ο Νόρντιν Άμραμπατ. Κανονικό σίριαλ έγινε η παραμονή του στην ΑΕΚ. Πολλά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με το σενάριο της αποχώρησης να συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες. Η ανατροπή ωστόσο έγινε και ο Μαροκινός παρέμεινε μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας. Επαιξε φυσικά καταλυτικό ρόλο και η παρέμβαση του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός του μίλησε και του εξήγησε γιατί είναι σημαντικός για το πρότζεκτ της Ενωσης.

Ο Αμραμπατ συμβιβάστηκε με την ιδέα του ερχομού από τον πάγκο και στον αγώνα της Κυριακής ήταν αυτός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου. Ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και οι «κιτρινόμαυροι» έκαμψαν την αντίσταση των αξιόμαχων Περιστεριωτών. Ο κόουτς της ΑΕΚ έχει δώσει στον Μαροκινό έναν συγκεκριμένο ρόλο, με τον ίδιο να τον «υπηρετεί» κατά γράμμα. Μια κατάσταση που μόνο καλό κάνει στην Ενωση.

«Μάγος» δεν είναι ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά έχει καταφέρει να μεταμορφώσει την ΑΕΚ. Η Ενωση δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και ο Αργεντινός τεχνικός το πιστώνεται στον μεγαλύτερο βαθμό. Μετά από καιρό, ο Δικέφαλος έχει στα αποδυτήρια μια επιβλητική προσωπικότητα. Και αυτό βγαίνει συνεχώς προς τα έξω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments