Διεθνή

Der Spiegel: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία για να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες

Der Spiegel: Ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία για να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τι αποκάλυψαν οι επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στην Bundestag

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφορίων θεωρούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία και να οργανώσει πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία, γράφει το Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV) Thomas Haldenwang και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Αντικατασκοπείας (MAD) Martina Rosenberg προειδοποίησαν την Bundestag ότι η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει την Ουκρανία με πυρηνικά όπλα και ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες μπορεί να προσπαθήσουν να οργανώσουν πολιτικές δολοφονίες στη Γερμανία.

Οι Kahl και Haldenwang έκαναν σχετικές δηλώσεις ενώπιον της γερμανικής Βουλής, η οποία συνεδριάζει δημόσια μία φορά το χρόνο, προκειμένου να ακούσει τις εκτιμήσεις της τρέχουσας κατάστασης από τους ηγέτες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο επικεφαλής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) Bruno Kahl από την πλευρά του προειδοποίησε το γερμανικό κοινοβούλιο για το γεγονός ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει «υποστρατηγικά πυρηνικά όπλα».

Κατά την άποψη του επικεφαλής της BND, η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επιχειρήσει να επιβάλει στην Ουκρανία υπό «δυσμενείς όρους». Από την ρωσική πλευρά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για συμβιβασμό, ισχυρίστηκε.

Οι δηλώσεις του συνιστούν μόνο υποθέσεις ωστόσο, καθώς η BND δεν διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, όπως διευκρινίζει το περιοδικό Spiegel.

Ο επικεφαλής του BfV είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού» σε όλους του τομείς της πολιτικής και αποτελεί άμεση απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας.

Ο Haldenwang πρόσθεσε ακόμα ότι 40 Ρώσοι κατάσκοποι απελάθηκαν από τη Γερμανία τον Απρίλιο. «Αλλά δεν είναι μόνο αυτό» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, «το επίπεδο της απαγόρευσης των επιχειρήσεων στη Γερμανία από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες έχει μειωθεί».

Η BfV έχει αναπτύξει σενάρια δε, που εξετάζουν το ενδεχόμενο οργάνωσης πολιτικών δολοφονιών από ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments