Διεθνή

Ενεργειακή κρίση: Σε “χειμερία νάρκη” οι παμπ στη Βρετανία για να αποφύγουν το λουκέτο

Ενεργειακή κρίση: Σε “χειμερία νάρκη” οι παμπ στη Βρετανία για να αποφύγουν το λουκέτο

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Από το να μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη ή να βάλουν λουκέτο, πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν να παραμείνουν κλειστές οι παμπ τους τον χειμώνα και να λειτουργήσουν ξανά την άνοιξη, αν βέβαια καταφέρουν να επιβιώσουν μέχρι τότε

Οι πασίγνωστες παμπ της Βρετανίας είχαν τις εξής επιλογές μετά την εκτίναξη των λογαριασμών ενέργειας και του κόστους ζωής, ή να το μετακυλίσουν στον πελάτη ή να βάλουν “λουκέτο”, οι περισσότεροι ωστόσο επέλεξαν μια άλλη λύση, αυτή της “χειμερίας νάρκης”, δηλαδή να κλείσουν στη διάρκεια του χειμώνα και να ανοίξουν ξανά την Άνοιξη .

Ήδη πολλοί ιδιοκτήτες έχουν προχωρήσει σε σειρά μέτρων μείωσης του κόστους, παίρνουν τις τελευταίες παραγγελίες στις 9 μμ, σερβίρουν φαγητό μόνο για τρεις ώρες την ημέρα, ενώ άλλοι πιο ευρηματικοί χρησιμοποιούν το φως των κεριών σε μία δημιουργική προσπάθεια να αποφύγουν τα εκτοξευόμενα κόστη.

Ωστόσο, ορισμένες παμπ πρέπει να λάβουν πιο ακραία μέτρα και αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους μέχρι την άνοιξη – χάνοντας την παραδοσιακά πολυάσχολη εορταστική περίοδο, ενώ είναι αμφίβολα αν θα “ξυπνήσουν από τη χειμερία νάρκη” την άνοιξη.

Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή της ενέργειας για τις επιχειρήσεις από την 1η Οκτωβρίου, με την «υποστηριζόμενη τιμή χονδρικής» περίπου £211 ανά μεγαβατώρα (MWh) για την ηλεκτρική ενέργεια και £ 75 ανά MWh για το φυσικό αέριο.

Αυτή είναι περίπου η μισή από αυτή που αναμενόταν να είναι η τιμή χονδρικής στην ανοιχτή αγορά και ισοδυναμεί με το ανώτατο όριο των λογαριασμών ενέργειας των νοικοκυριών που θα καθοριστεί τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Ωστόσο, το Σχέδιο Ελάφρυνσης του Ενεργειακού Λογαριασμού ισχύει επί του παρόντος μόνο μέχρι τον Μάρτιο, αφήνοντας τις παμπ να ανησυχούν ότι το κόστος θα αυξηθεί μετά τον Μάρτιο και θα θέσει τις επιχειρήσεις σε περαιτέρω κίνδυνο.

Οι παμπ έχουν επίσης πληγεί από πτώση του εμπορίου, με πολλούς πελάτες να αντιμετωπίζουν τους δικούς τους σπειροειδείς οικιακούς λογαριασμούς και να πρέπει να περικόψουν τις δαπάνες τους.

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments