Διεθνή

Τουρκία: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκία: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: reporter.gr/epirusonline

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή τοπικής κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία πραγματοποίησε δοκιμή τοπικής κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δύο πηγές του Bloomberg. Μια κινητή πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για να εκτοξευθεί ο πύραυλος από ένα αεροδρόμιο κοντά στην πόλη-λιμάνι του Ρίζε, γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα, είπαν οι πηγές οι οποίες ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, επειδή δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να σχολιάσουν. Το βλήμα πέταξε 561 χιλιόμετρα και έπεσε ανοικτά του λιμανιού της Σινώπης, είπαν.

H Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400

Το μυστικό πρότζεκτ κατασκευής πυραύλων που ονομάζεται Tayfun ή Τυφώνας στα ελληνικά, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η προεδρία της Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη τοπικών όπλων, αρνήθηκε να αποκαλύψει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το έργο.

H Τουρκία παρέλαβε ένα προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, δύο χρόνια αφότου η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος με την ελπίδα ότι η συνεργασία θα μπορούσε να τη βοηθήσει να αναπτύξει το δικό της πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία, αποκλείοντάς την από το πρόγραμμα των F-35.

Ανησυχία στο Κίεβο – Συνεργασία Λευκορωσίας Ρωσίας θα δυσκολέψει τον ουκρανικό στρατό

Η ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ότι η χώρα του και η Ρωσία θα σχηματίσουν κοινή περιφερειακή δύναμη και θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σήμανε συναγερμό στο Κίεβο. Την τελευταία φορά που οι λευκορωσικές και ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις, τον Φεβρουάριο, πολλές από αυτές τις ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να διασχίζουν τα ουκρανικά σύνορα στην αποτυχημένη πορεία τους προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Δεν είναι ότι η Λευκορωσία έχει ισχυρό στρατό – δεν έχει. Αλλά η προοπτική τα μακρά βόρεια σύνορα της Ουκρανίας να γίνουν πέρασμα για τις ρωσικές δυνάμεις για δεύτερη φορά φέτος θα ήταν εφιάλτης για τις δυνάμεις της Ουκρανίας που είναι στα όριά τους. Η Ουκρανία και η Λευκορωσία μοιράζονται σύνορα μήκους 1.000 χιλιομέτρων, μεγάλο μέρος του οποίου είναι αραιοκατοικημένο και πυκνό δάσος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments