Πολιτική

Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία εργαλειοποιεί συνειδητά και συστηματικά το μεταναστευτικό»

Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία εργαλειοποιεί συνειδητά και συστηματικά το μεταναστευτικό»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τη στάση της Τουρκίας και τη «γυμνή αλήθεια» για το προσφυγικό ανέδειξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου

Τη στάση της Τουρκίας και τη «γυμνή αλήθεια» για το προσφυγικό ανέδειξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, στο Ευρωκοινοβούλιο, καλώντας τους Ευρωπαίους «επιτέλους» να αντιμετωπίσουν αυτήν την αλήθεια, «με ενότητα και αλληλεγγύη».

Το θέμα της «τουρκικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας στο προσφυγικό» ανέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ, ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στο «πρόσφατο γεγονός της εγκατάλειψης των 92 μεταναστών, και μάλιστα γυμνών, στον Έβρο».

«Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό» Η ευρωβουλευτής, μιλώντας παρουσία της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σημείωσε πως «η Τουρκία, για να επισκιάσει το γεγονός ότι συνειδητά και συστηματικά εργαλειοποιεί τους μετανάστες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ελλάδας σχετικά με το μεταναστευτικό». Παρέθεσε, δε, απόσπασμα δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα πως «υπό την επίβλεψη της ΕΕ και με τη βοήθεια της Frontex […] σκοτώνει ανθρώπους στη μέση της θάλασσας», αλλά και του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα με παράνομες επαναπροωθήσεις μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο και η Ευρώπη και ο ΟΗΕ πρέπει να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Και τόνισε πως πρόκειται «για προκλήσεις και ψεύδη κατά της Ελλάδας».

Ασημακοπούλου: Οι ελληνικές αρχές σώζουν καθημερινά ζωές, ενώ η Τουρκία στοιβάζει μαζικά ανθρώπους σε σαπιοκάραβα και τους σπρώχνει στην Ελλάδα

Σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση, «η κ. Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για το πρόσφατο περιστατικό στον Έβρο, όπου διασώθηκαν 92 μετανάστες, οι οποίοι κατέθεσαν ότι εγκαταλείφθηκαν στο σημείο αυτό από τις τουρκικές Αρχές εντελώς γυμνοί, αποκατέστησε την αλήθεια για το προσφυγικό, καθιστώντας σαφές πως οι ελληνικές Αρχές, με τη βοήθεια της FRONTEX, διασώζουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές, ενώ η Τουρκία στοιβάζει μαζικά άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε σαπιοκάραβα και τους σπρώχνει βίαια προς την Ελλάδα».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η ευρωβουλευτής υπογράμμισε: «Και αυτή, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι η “γυμνή” αλήθεια για την Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και πρέπει επιτέλους να την αντιμετωπίσετε. Με ενότητα και αλληλεγγύη. Αν όχι για την Ελλάδα, γιατί το οφείλετε στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, αξίες και ανθρωπισμό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments