Focus

Ο Steve Lacy μετέτρεψε τις σεξουαλικές επιθυμίες του σε viral χιτ

Ο Steve Lacy μετέτρεψε τις σεξουαλικές επιθυμίες του σε viral χιτ

Πηγή Φωτογραφίας: Fashion Journal

Ο 24χρονος μουσικός είδε το τραγούδι του να εκτοξεύεται στην κορυφή των τσαρτ και να εκτοπίζει από την πρώτη θέση τον Harry Styles και το «As it was», το οποίο για 13 εβδομάδες ήταν αμετακίνητο.

Η διασημότητα την εποχή του Διαδικτύου και των social media σίγουρα είναι κάτι πολύπλοκο. Στη συνέντευξη που έδωσε στην «Guardian», προτού το κομμάτι του «Bad Habit» γίνει viral χιτ στο TikTok, ο Steve Lacy αναρωτιόταν κάτι ανάλογο και παρατηρούσε ότι «εφόσον η φήμη σήμερα είναι υποκειμενική, είσαι διάσημος μόνο στον κόσμο που νομίζει ότι είσαι διάσημος».

View this post on Instagram

A post shared by Steve Lacy (@steve.lacy)

Ο 24χρονος μουσικός είδε το τραγούδι του να εκτοξεύεται στην κορυφή των τσαρτ και να εκτοπίζει από την πρώτη θέση τον Harry Styles και το «As it was», το οποίο για 13 εβδομάδες ήταν αμετακίνητο.

Το κομμάτι είναι αμφίρροπο όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και ηχητικά. Σίγουρα δεν ακούγεται σαν ένα συνηθισμένο Νο1.

Το «Bad Habit» είναι ένα κουίρ ερωτικό τραγούδι για την κακή συνήθεια του να δαγκώνεις τη γλώσσα σου και να κρατάς μέσα σου ό,τι θες να πεις. «Μακάρι να ήξερα ότι με ήθελες» («I wish I knew, I wish I knew you wanted me»), τραγουδά ο Lacy με ένα look που θυμίζει τον συγχωρεμένο τον Rick James.

Σε ένα άλλο σημείο δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο αν τελικά κατάφερε να εκφράσει ό,τι ένιωθε στο αντικείμενο του πόθου του, αλλά το καλεί να χάσουν μαζί τον έλεγχο και να κάνουν κάτι χαζό και τρελό, π.χ. σεξ πίσω από ένα εμπορικό κέντρο («Let’s fuck in the back of the mall, lose control / Go stupid, go crazy, babe»). Μέρος της γοητείας του «Bad Habit» είναι ότι ο Lacy δεν διευκρινίζει αν μιλά για αγόρι ή κορίτσι. Παρεμπιπτόντως, αυτοπροσδιορίζεται ως bisexual.

Επιπλέον, το κομμάτι είναι αμφίρροπο όχι μόνο σεξουαλικά αλλά και ηχητικά. Σίγουρα δεν ακούγεται σαν ένα συνηθισμένο Νο1. Δεν μπορείς να διακρίνεις αν είναι ξεκάθαρη σόουλ και δεν το λες και ακριβώς ποπ. Η Wikipedia το χαρακτηρίζει lo-fi ροκ και προσωπικά μάλλον αυτό θα διάλεγα. Είναι περίεργο που έχει κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία έτσι όπως ακούγεται μελαγχολικό και απροσδιόριστο. Από την άλλη, φέτος ήταν η χρονιά πιο συναισθηματικών κομματιών στα τσαρτ, όπως το «As it was» και το «Heat Waves» των Glass Animals ή το «Running up that hill» της Kate Bush – αυτό κι αν ήταν έκπληξη.

Στην περίπτωση, όμως, του Bad Habit ο κόσμος στο TikTok φαίνεται να συνδέθηκε με το θέμα του. Εκατοντάδες χιλιάδες βίντεο της πλατφόρμας το έχουν ως σάουντρακ, με τους χρήστες άλλοτε να εκφράζουν τα δικά τους καταπιεσμένα συναισθήματα ή να το χρησιμοποιούν για να δείξουν τις καλλιτεχνικές ή μαγειρικές τους ικανότητες. Σταδιακά ανέβηκαν και τα streams του στο Spotify.

View this post on Instagram

A post shared by Steve Lacy (@steve.lacy)

Για αρκετά χρόνια ο Steve Lacy δρούσε στο παρασκήνιο της μουσικής βιομηχανίας. Γεννήθηκε στο Κόμπτον της Καλιφόρνια. Ο πατέρας του, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, ήταν απών κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και πέθανε όταν ο Steve ήταν δέκα ετών. Η Αφροαμερικανή μητέρα του τον έστειλε, μαζί με τις αδελφές του, σε ιδιωτικό σχολείο για να τους προστατέψει από τη γειτονιά στην οποία ζούσαν τότε.

Έμαθε κιθάρα σε ηλικία επτά χρονών από το παιχνίδι «Guitar Hero». Στα δεκαπέντε του γνώρισε τον Jameel Bruner των Internet, το side-project των Odd Future, και εκείνος τον προσκάλεσε να γίνει μέλος του γκρουπ.

Άρχισε να ηχογραφεί δικά του κομμάτια και να φτιάχνει beats στο iPhone του. Κάπως έτσι εντυπωσίασε τον Kendrick Lamar και έγραψαν μαζί το «Pride». Τότε ήταν μόνο δεκαοκτώ. Άλλα γνωστά κομμάτια στα οποία συμμετείχε ήταν το «Sunflower» των Vampire Weekend και το «911/Mr. Lonely» του Tyler the Creator, ενώ γράφει μουσική για τους Denzel Curry, Chloe x Halle και Solange.

Το «Bad Habit» βρίσκεται στο πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ του που έχει τίτλο «Gemini Rights». O πρώτος του δίσκος λεγόταν «Apollo XXI» και είχε κυκλοφορήσει το 2019. Τo «Gemini Rights» γράφτηκε για τον χωρισμό του από τον φίλο του, με τον οποίο τα είχαν για επτά μήνες. Είναι ένα όμορφο, πολύπλευρο άλμπουμ που αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Στο εξωτερικό οι μουσικοκριτικοί παρουσιάζουν τον Lacy ως μια μείξη Stevie Wonder και Prince, με τον δεύτερο να είναι επικρατέστερος. Ο ίδιος δηλώνει ότι απλά είναι περίεργος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments