Πολιτική

Κώτσηρας: Δέσμη 9 αξόνων για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου

Κώτσηρας: Δέσμη 9 αξόνων για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δέσμη 9 αξόνων, προκειμένου να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ανακοίνωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας

Δέσμη 9 αξόνων, προκειμένου να βελτιωθεί το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, ανακοίνωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας. «Η κυβέρνηση μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμες και σύνθετες προκλήσεις.

Η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει τις κρίσεις με την μέγιστη επάρκεια, να συνδυάσει την αντιμετώπισή τους με την προώθηση ενός μεταρρυθμιστικού» ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών [ΕΥΠ] ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Ο υφυπουργός, κλείνοντας την συνεδρίαση, απέρριψε τις επικρίσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο πρωθυπουργός «κρύφτηκε» λέγοντας ότι δεν απουσιάζει σε «ταξίδι…», όπως αναφέρθηκε υποτιμητικά και από κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά γιατί συμμετέχει σε μια κρίσιμη συνεδρίαση κορυφής της ΕΕ και δίνει μάχη για την ενεργειακή πολιτική. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βγήκε και πήρε θέση, όπως έχει κάνει σε όλα τα θέματα.

Η Δικαιοσύνη, σημείωσε, πράττει και θα πράξει ότι την αφορά στην έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη. Η χώρα, είπε ο υφυπουργός, δεν είναι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου όπως κάποιοι, κάνοντας το άσπρο – μαύρο, θέλουν να παρουσιάσουν.

Η πολιτεία συμμετέχει και θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έρευνα της ΕΕ. Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με βάση την επίσημη ευρωπαϊκή έκθεση έχει σημαντική βελτίωση σε θέματα που αφορούν το Κράτος Δίκαιου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λ.π

Προανήγγελλε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου σε έναν άξονα ζητημάτων η οποία θα θέτει συγκριμένα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης για να πάμε στην επόμενη ημέρα με ένα υγιή και παραγωγικό τρόπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments