Αθλητισμός

Super League: Οι επόμενες δύο αγωνιστικές ορόσημο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος

Super League: Οι επόμενες δύο αγωνιστικές ορόσημο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το 9Χ9 του Παναθηναϊκού σχηματίζει πια ένα πολύ ισχυρό Super League δεδικασμένο.

Ρεκόρ 28 χρόνων ισοφάρισε απόψε στη Super League ο Παναθηναϊκός. Εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς. Μια απόλυτη (και αναπάντεχη ακόμη για τους Πράσινους) διαδρομή που πλέον δεν μπορεί να μην υπολογίζεται ως «δεδικασμένο» στο τρέχον πρωτάθλημα. Καλύψαμε άλλωστε πια το ένα τέταρτο της διαδρομής.

Πως έχει κάνει ο Παναθηναϊκός… 9Χ9:

Με λίγο από όλα. Με ομοιογένεια από τη περσινή σεζόν. Με μια καταπληκτική ανασταλτική συμπεριφορά (δέχεται ένα γκολ κάθε 500΄). Με μεγάλο όπλο την έδρα του (6 στις 9 νίκες του είναι ως τώρα στη Λεωφόρο). Αλλά και με μια αδιανόητη ρέντα –το αποψινό παράδειγμα τα λέει όλα- που του επιτρέπει να παίρνει τα πάντα ενίοτε και αν δεν δικαιούται τίποτα.

Με τον Άρη ουσιαστικά δεν είχε ευκαιρία έπειτα από το 10΄. Έγινε όμως αυτή η φάση στο 90΄+2΄, με τους φιλοξενούμενους να ξεχνούν τον αντίπαλο σέντερ φορ σε στημένη μπάλα και βρέθηκε αγκαλιά με έναν θρίαμβο. Επιπλέον είναι και αυτή η ιστορία με τα διαδοχικά πέναλτι που ως εδώ έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Όταν έχεις καλή ομάδα και η μπίλια δεν σταματά να κάθεται και στο πράσινο; Τότε δεδομένα το ένα φέρνει το άλλο…

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Όπως και να έχει η ουσία είναι πλέον σε αυτό που έρχεται. Και όσοι ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο πρόγραμμα θα καταλάβουν γιατί οι επόμενες δύο αγωνιστικές μοιάζουν πραγματικά με ορόσημο για την εξέλιξη αυτού του πρωταθλήματος σε ότι αφορά στην κορυφή. Πρόγραμμα-φωτιά για όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της Super League. Και δύο μεγάλα ντέρμπι, ένα κάθε αγωνιστική.

Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά: Εκκρεμεί το αυριανό Λεβαδειακός-ΑΕΚ για να κλείσει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής σε ότι αφορά στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Ο Παναθηναϊκός έχει 27β, ο Βόλος έχει 20, η ΑΕΚ 18 με ματς λιγότερο, ο Ολυμπιακός 17 και ο ΠΑΟΚ (που απόψε πήρε το φιλί της ζωής από τον Κουμπαράκη στη Τούμπα σε μια διαιτησία για γέλια) 16. Στο χειρότερο σενάριο για τους Πράσινους αύριο βράδυ θα είναι στο +6 από την δεύτερη ΑΕΚ. Στο καλύτερο η βαθμολογία θα μείνει ως έχει.

Τι ακολουθεί για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς; Εκτός έδρας ματς στον Βόλο (29/10). Και αμέσως μετά; Ντέρμπι αιωνίων με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (6/11). Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ την Κυριακή (30/10) υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και αμέσως μετά ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα σε μια έδρα που έχει ήδη «μπλοκάρει» τον Ολυμπιακό (0-0 την 2η) και μια ομάδα που απόψε πήρε βαθμό στη Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός που τη Πέμπτη έχει ματς στο Europa League με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία, υποδέχεται την Κυριακή τη Λαμία. Μετά έρχεται η Νάντ στο Φάληρο και ο ίδιος πηγαίνει στη Λεωφόρο για να ανταμώσει με τον Παναθηναϊκό.

Και ο ΠΑΟΚ; Μετά το εκτός έδρας με την ΑΕΚ, φιλοξενεί τα Γιάννενα. Τα ματς των 5 πρώτων ολοκληρώνονται με τον Βόλο (11η) να ταξιδεύει στη γειτονική Λαμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ου Οκτώβρη και η βαθμολογία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (27β): Βόλος εκτός, Ολυμπιακός εντός ΒΟΛΟΣ (20β): Παναθηναϊκός εντός, Λαμία εκτός ΑΕΚ (18β): Λεβαδειακός εκτός, ΠΑΟΚ εντός, Αστέρας Τρίπολης ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17β): Λαμία εντός, Παναθηναϊκός εκτός ΠΑΟΚ (16β): ΑΕΚ εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments