Ελλάδα

Marc: “Καίει” τους πολίτες η ακρίβεια – Συντριπτικό ποσοστό ζητά αυστηρότερες ποινές για σοβαρά εγκλήματα

Marc: “Καίει” τους πολίτες η ακρίβεια – Συντριπτικό ποσοστό ζητά αυστηρότερες ποινές για σοβαρά εγκλήματα

Πηγή Φωτογραφίας: independent

Ανησυχία για την ακρίβεια και αυστηρότερες ποινές για τους δράστες σοβαρών εγκλημάτων στα ευρήματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, το 84,5% των πολιτών ανησυχεί για την ακρίβεια. Ακολουθούν τα εθνικά θέματα με ποσοστό 44,1%, η εγκληματικότητα με 37,8%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%, το μεταναστευτικό με 14,2%, η πανδημία με 12,4%, οι φυσικές καταστροφές με 11,9% και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 7,1%.

Όπως εκτιμούν οι πολίτες, η κύρια αιτία των ανατιμήσεων, είναι η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος με ποσοστό 57,1%, ενώ ακολουθεί η κυβερνητική πολιτική με 40%.Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, το 39,8% θεωρεί πως είναι «σχεδόν καμία βοήθεια», το 39,1% «μικρή, αλλά αναγκαία βοήθεια» και το 20,2% «σημαντική βοήθεια».

Το 34,3% των πολιτών που συμμετείχαν στην αντίστοιχη έρευνα βλέπει με επιφυλάξεις το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ το 32,5% το κρίνει θετικά, ως «αναγκαίο». Το 29,3% των ερωτηθέντων το αξιολογεί αρνητικά, «σε λάθος κατεύθυνση».

Το 59,3% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο ως προς το αν θα υπάρξει συγκράτηση των τιμών, ενώ ένα 35,5% εμφανίζεται πιο αισιόδοξο.

Σε ό,τι αφορά τα σοβαρά εγκλήματα, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ζητεί αυστηροποίηση των ποινών σε ποσοστό 93,5%. Όχι, απαντά το 5,6%.

Η υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό θεωρείται από τους ερωτηθέντες ως η πιο συγκλονιστική ποινική υπόθεση (ποσοστό 39,5%), ενώ ακολουθούν η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα (37,9%), η δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (7,7%) και η διπλή δολοφονία στην Καβάλα (4,2%).Το 65,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υπάρχει αύξηση των πολύ σοβαρών εγκλημάτων, ενώ το 32,6% απαντά πως είναι όπως πριν, απλά προβάλλονται περισσότερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments