Διεθνή

Ρίσι Σούνακ: Θέμα ωρών να γίνει ο νέος πρωθυπουργός

Ρίσι Σούνακ: Θέμα ωρών να γίνει ο νέος πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Αρχείου

Ως θέμα ωρών χαρακτηρίζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Σούνακ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Ως θέμα ωρών χαρακτηρίζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Σούνακ θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας.  Ο 42χρονος Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, πιθανόν να οριστεί νέος αρχηγός του κόμματος ακόμη και σήμερα αντικαθιστώντας την Λιζ Τρας και να γίνει έτσι ο τρίτος πρωθυπουργός της χώρας μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας. Ο Σούνακ ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο σε αυτή την σύντομη, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα αφού η αντίπαλός του, Πένι Μόρντοντ, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των 100 βουλευτών στη σημερινή ψηφοφορία.

Ο Σούνακ βρέθηκε για πρώτη φορά στο προσκήνιο στα 39 του χρόνια, όταν έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον κατά την έλευση της πανδημίας της COVID-19 στη χώρα θεσπίζοντας ένα πρόγραμμα άδειας άνευ αποδοχών για να υποστηρίξει εκατομμύρια εργαζόμενους στη διάρκεια των πολλαπλών λοκντάουν. Ο Σούνακ θα γίνει ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποσύρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρθηκε από τη μάχη της διαδοχής ανοίγοντας όπως όλα δείχνουν τον δρόμο στον Ρίσι Σουνάκ να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας .

Ο Τζόνσον, ο οποίος επέστρεψε από τις διακοπές του στη  Καραϊβική για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 100 βουλευτών για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Δευτέρας και να αντικαταστήσει τη Λιζ Τρας, τη γυναίκα που τον διαδέχθηκε τον Σεπτέμβριο μετά την αποπομπή του από το αξίωμα λόγω μιας σειράς σκανδάλων.

Ο Τζόνσον είπε ότι είχε εξασφαλίσει την υποστήριξη 102 βουλευτών, αλλά ότι δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Σουνάκ, ούτε την άλλη υποψήφια Πένυ Μορντάντ, να συνενωθούν «για το εθνικό συμφέρον». «Ως εκ τούτου, φοβάμαι ότι το καλύτερο είναι ότι δεν επιτρέπω να προχωρήσει η υποψηφιότητά μου και να δεσμεύσω την υποστήριξή μου σε όποιον πετύχει», είπε σε δήλωσή του αργά την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments