Πολιτισμός

Paris+ par Art Basel: Οι εκθέσεις που θα αγαπήσεις και δεν πρέπει να χάσεις

Paris+ par Art Basel: Οι εκθέσεις που θα αγαπήσεις και δεν πρέπει να χάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Galerie Lelong

Οι κοινωνιολογικές και επιστημονικές προσεγγίσεις της σύγχρονης τέχνης πρωταγωνιστούν στην γαλλική πρωτεύουσα

Η τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένη στην γοητεία της σύγχρονης τέχνης, αλλά και τις ποικίλες μορφές έκφρασής της. Το Παρίσι, μέσω του Paris+ par Art Basel, στέκεται δίπλα στον καλλιτεχνικό κόσμο και στην δημιουργική φαντασία του, χαρίζοντας στους επισκέπτες μια exclusive εμπειρία. Πέρα από το Grand Palais Éphémère, την έδρα της διοργάνωσης, διαφορετικά πολιτιστικά σημεία της πόλης, μνημειώδη έργα παλιών, αλλά και καινούργιων artists, συμμετέχουν στον διεθνή θεσμό και αφηγούνται την προσωπική τους φιλοσοφία στο κοινό. Από τις 18 έως τις 30 Οκτωβρίου, μια ευρεία γκάμα από αριστουργήματα θα διατίθενται δωρεάν, προσκαλώντας κάθε επισκέπτη σε ένα πρωτοποριακό αισθητηριακό ταξίδι.

Jardin des Tuileries: Η τέχνη στο δρόμο… αλλιώς

Η αμφισβήτηση του ρόλου της τέχνης στον δημόσιο χώρο αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς του project με τίτλο “Η συνέχεια της ιστορίας”. Η Annabelle Ténèze, επικεφαλής επιμελήτρια κληρονομιάς και γενική διευθύντρια των Abattoirs, Musée-FRAC Occitanie, συγκεντρώνει στο Jardin des Tuileries περισσότερους από είκοσι διεθνείς καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι πιστοί στο συγκεκριμένο μήνυμα. Στο Jardin des Tuileries, έναν τόπο ιστορίας, έναν φυσικό χώρο στην πόλη και ένα δημοφιλές αξιοθέατο, καθώς και στο Μουσείο Ντελακρουά, η τέχνη χαράζει διαφορετικά μονοπάτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο μπλε οβελίσκος της Γαλλίδας εικαστικού, ζωγράφου, γλύπτριας και σκηνοθέτριας, Niki de Saint Phalle.

View this post on Instagram

A post shared by Jerome Sans (@jeromesans)

Info: Το project θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου

Place Vendôme: Πρόκληση στη λογική

Στο Place Vendôme, το ορόσημο της μνημειακής τέχνης, πλήθος έργων έρχονται να “χτίσουν” μια εναλλακτική πραγματικότητα. Η Γερμανο – Πολωνή εικαστικός, Alicja Kwade, μέσα από το project “Over the worlds”, συγκεντρώνει διαφορετικά σχήματα, υλικά και όγκους και απεικονίζει εδώ την τυχαία συνάντηση μιας φυσικής πέτρινης σφαίρας και μιας σκάλας Penrose. Στόχος της είναι να μπορεί να εμβαθύνει σε ερωτήματα μάζας, όγκου και βάρους, μέσα από αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν στην πραγματική ζωή.

Info: H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.

Chapelle des Petits-Augustins: Η εποικοδομητική αντιπαράθεση

Μια εποικοδομητική αντιπαράθεση ανάμεσα στην τεχνολογία και την ιστορία της τέχνης, πρωταγωνιστεί στο Chapelle des Petits-Augustins, μέσω του roject “Karla”. Ο artist, Omer Fast, με καταγωγή από την Ιερουσαλήμ, συνδυάζει το παρόν και το παρελθόν, το ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία, προκειμένου να αμφισβητήσει την οικονομία και τον ρόλο της εικόνας στην κοινωνία μας.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Οκτωβρίου.

Palais d’Iéna: Διπλή λογική

Το έργο της συνδυάζει τη ρευστότητα με τη μνημειακότητα. Η Βραζιλιάνα καλλιτέχνιδα, Lucia Koch εκτίθεται για πρώτη φορά στη Γαλλία στο Palais d’Iéna. Η ίδια, μέσω του project “Double Trouble”, δημιούργησε μια φωτεινή και πολύχρωμη εγκατάσταση που απλώνεται σε περισσότερα από 1.200 m2. Στόχος της είναι να διαταράσσει τις αντιληπτικές συνήθειες των επισκεπτών στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Auguste Perret, αλλά και να ανακαλύψουν ξανά το χρώμα.

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου.

Espace Niemeyer: Απαίτηση μυθοπλασίας

Διαφορετικές ιστορικές περίοδοι, πολιτισμικές αναφορές και γεωγραφικές επιρροές κυριαρχούν στην εγκατάσταση Centre for the Critical Appreciation of Antiquity στο Espace Niemeyer. Ο Έλληνας καλλιτέχνης, Ανδρέας Αγγελιδάκης, επισκέπτεται ξανά την Αρχαιότητα μέσα από το πρίσμα της queer κουλτούρας. Ο ίδιος πρεσβεύει την άποψη: “Ένα παρελθόν κατασκευασμένο μέσα σε ένα μέλλον που δεν συνέβη ποτέ είναι το τέλειο μέρος για να αναλογιστεί κανείς το παρόν».

Info: Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments