Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες αποφάσεις του Δεκέμβρη

Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες αποφάσεις του Δεκέμβρη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ποιες είναι οι τρεις μεγάλες αποφάσεις στους Πειραιώτες

Η διαδικασία συγκεκριμένη αυτές τις ημέρες στον Ολυμπιακό. Και έτσι θα πάει τις 14 Νοέμβρη όταν πλέον θα γυρίσει η σελίδα. Συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η κουβέντα λοιπόν προφανώς σε πρώτο επίπεδο ξεκινά και τελειώνει στο «αποτέλεσμα».

Προφανώς όμως εντός του Ρέντη ήδη έχουν φροντίσει να ρίξουν ματιές και στις επόμενες σελίδες. Σε όσα αφορούν στην ομάδα που θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στα τέλη Δεκέμβρη. Έρχεται για πρώτη φορά μια τόσο μεγάλη διακοπή. Και ειδικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού; Υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό το break μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για πολλούς και διάφορους λόγους. Στο διάστημα όπου θα διεξαχθεί μια «δεύτερη» φετινή προετοιμασία και κατ επέκταση μια τελική «τακτοποίηση» στο πολυάριθμο ρόστερ.

Είναι σε ανοιχτή γραμμή για όλο αυτό στον Ολυμπιακό ο Ζοσέ Ανιγκό με τον Μίτσελ και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Και σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η ζύμωση έχει ήδη δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο για μια σειρά από αποφάσεις. Για τον τρόπο που θα κάνει την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός. Για τον τρόπο που θα «ελαφρύνει» τον ρόστερ του. Ίσως και για την βασική μεταγραφική ανάγκη του Γενάρη.

Έχει αποφασιστεί ας πούμε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα βρεθούν για περίπου δύο εβδομάδες στην Ισπανία σε αυτή τη διακοπή. Εκεί όπου και οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και υπάρχουν μια σειρά από εγκαταστάσεις που φιλοξενούν παραδοσιακά χειμερινές προετοιμασίες.

Ο Μίτσελ μάλιστα φέρεται να έχει προτείνει ένα αθλητικό κέντρο στη Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας –δίχως όμως ως εδώ να έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση-. Αν βεβαίως ήταν αποκλειστικά θέμα «εγκαταστάσεων» ο Ολυμπιακός δεν θα είχε λόγο να φύγει από τον Ρέντη. Στην Ισπανία όμως θα βρεθούν αρκετές ομάδες, άρα θα υπάρχει ευκαιρία και για την διεξαγωγή κάποιων φιλικών αγώνων με αντιπάλους στο επιθυμητό επίπεδο δυσκολίας.

Έχει αποφασιστεί στον Ολυμπιακό επίσης να ξεκινήσει από τον Νοέμβρη και όλας μια διαδικασία για τον περιορισμό του ρόστερ. Όχι μόνο του «ενεργού» αλλά και εκείνο που απλώνεται ως την… ομάδα Β΄. Σήμερα ας πούμε κυκλοφόρησε ένα σενάριο για την επιστροφή του Κένι Λαλά στη Γαλλία. Δεν είναι μόνο εκείνος. Ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Γιάννης Μασούρας ας πούμε δεν είναι λογικό να συνεχίσουν στην ομάδα Β΄. Όπως δεν είναι λογικό ο Μίτσελ να κάνει προπόνηση με 30+ποδοσφαιριστές.

Είναι βέβαιο ότι θα έχει αρκετές αποχωρήσεις και από το «ενεργό» ρόστερ. Ήδη μάλιστα ο τρόπος που διαχειρίζεται ο Ισπανός δείχνει πως κάποιους δεν τους υπολογίζει. Θέλει 24+τερματοφύλακες όπως είπε ο ίδιος από τη συνέντευξη Τύπου της επίσημης παρουσίασης του.

Και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν έχει αλλάξει άποψη. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός δεν συνεχίσει στην Ευρώπη –θα εξαρτηθεί στο επόμενο δεκαήμερο- από τα τέλη Δεκέμβρη και μετά θα είναι αφύσικο να υπάρχουν τόσοι ποδοσφαιριστές μόνο για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Και είναι και το παράδειγμα του Ανδρέα Ντόι στο προσκήνιο που θυμίζει κάτι ακόμη. Πως υπάρχει πίσω από την πρώτη ομάδα πάρα πολύ υλικό και παίκτες που περιμένουν μια ευκαιρία. Παίκτες που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανέβουν στη πρώτη ομάδα ούτε για προπόνηση.

Φυσικά στην κουβέντα που κάνουν ο Ανιγκό με τον Μίτσελ και τον Αβραάμ δεν υπάρχουν μόνο οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις. Υπάρχει πάντα και η ανάγκη ενίσχυσης. Οι διαπιστώσεις του Ισπανού τεχνικού για το ρόστερ. Προφανώς δεν θα σαρώσει ο Ολυμπιακός το… μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη. Θα κινηθεί όμως. Θα πάει σε μια 1-2 προσεκτικές κινήσεις.

Ας πούμε αυτή τη στιγμή φαίνεται πως υπάρχει μια κατάσταση στην καρδιά της άμυνας του. Αν άνοιγε το μεταγραφικό παράθυρο… σήμερα; Ο πρωταθλητής θα αναζητούσε έναν κεντρικό αμυντικό και μάλιστα πρώτης γραμμής. Φυσικά μέχρι τότε έχει χρόνο. Η απόφαση που έχει παρθεί για τις μεταγραφές δεν αφορά σε θέσεις αλλά στον τρόπο. θα προσπαθήσουν οι Πειραιώτες να κινηθούν όσο το δυνατόν πιο νωρίς προκειμένου οι επιλογές τους να ενταχθούν αν είναι δυνατόν από τη πρώτη μέρα του Γενάρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments